IKBY referandumu sonrası bölgede sıcak gelişmeler yaşanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanİran'a gitti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı HASANRuhani tarafından Sadabat Sarayı'nda resmi törenle karşılandı.  Erdoğan ile Ruhani'nin tören alanından baş başa ve heyetler arası görüşme yaptı. Görüşmeelerin ardından iki ülke arasında bazı anlaşmalara imzalar atıldı. İki lider ortak basın toplantısı düzenliyor.

RUHANİ: İKİ ÜLKE MİLLİ PARA BİRİMİ İLE TİCARET YAPACAK

'Çok önemli kararlar adık diyen'İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani  şunları söyledi: "İkili görüşmede çok önemli kararlar aldık. Türkiye ve İran bölgedeki istikrar için önemlidir. Son dönemde Türkiye ile ilişkilerimiz gelişiyor. İki ülkenin ticareti milli para birimi ile yapılacak.İki lke arasında seyhatlei kolaylaştırmak adına gümrük konularını çözmek için üç gümrük kapısının 24 saat çalışması konusunda anlaştık. İki kapı yarın 24 saat esasına göre çalışmaya başlayacak. Yıllık 30 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefleniyor. Türkiye İran'dan daha fazla doğalgaz alacağını söyledi. 
İran tarafı, Türkiye'den bu konuda yatırımlar yapmasını istedi, Türkiye de yatırım yapmaya hazır olduğunu söyledi.

En temel amacımız bölgede barış hakim kılmaktır.Irak ve Suriey'nin toprak bütünlüğünden yanayız. Mezhep ayrımcılığı bölgedeki yabancıların planı. Terör nereden olursa olsun iki ülke mücadele edecek"