Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi işbirliği ile caretta caretta ve yeşil deniz kaplumbağalarının yuvalama alanları olan Davultepe Mahallesi sahilinde çevre gönüllüleri ve öğrenciler temizlik yaptı.
5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, Davultepe sahilinde caretta caretta ve yeşil deniz kaplumbağalarının yuvalama alanlarındaki çöpler temizlendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi personeli, Hayvan Koruma Derneği üyeleri, TED Mersin Koleji öğrencileri ve doğaseverlerin katıldığı sahil temizliği, ‘Mersin Üniversitesi Deniz Kaplumbağaları Araştırma Merkezi’ ekibinin önderliğinde yapıldı.
Sahil temizliğine geçilmeden önce Deniz Kaplumbağaları Araştırma Merkezi’nde tedavi edilen bir yeşil deniz kaplumbağası ile bir caretta carettanın durumları ile ilgili öğrencilere bilgi verildi. Bir kolunu yaralanma sonucu kangrenden kaybeden yeşil deniz kaplumbağası ve kafa travması geçiren caretta carettayı ilgiyle inceleyen öğrenciler, daha sonra ellerinde plastik eldiven ve çöp poşetleriyle sahil alanını plastik ve katı atıklardan temizledi.