Manisa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ndeki görevinden istifa ederek, MHP’den Şehzadeler Belediyesi için aday adaylığını açıklayan Cem Çöllü, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü makamında ziyaret etti.

Kalabalık bir şekilde gerçekleşen ziyarette söz alan Çöllü, Başkan Ergün’ün ekibinde çalışmaktan dolayı memnun olduğunu ve kendisinden çok şey öğrendiğini belirterek, “Bu oda herkes için bir şey ifade eder ama bu oda benim için çok şeyi ifade ediyor. Bu odada üzüntüyü yaşadık, sevinci yaşadık. Büyük projelere imza atarken, İller Bankası’na borcumuzu ödedikten sonra, Ankara’dan gelen bir telefonla büyük bir sevinç yaşadık. Bu arada çok da fırçanızı yedik. Acısıyla tatlısıyla 4 buçuk yılı beraber tamamladık. Belediyeciliği ekip işini burada gördük. Ekipten ziyade ekip liderinin yönlendirmesinin çok önemli olduğunu burada öğrendik. Bunu da sizinle beraber yaşadık. Bize iyi bir ekip liderliği yaptınız. İyi yol gösterdiniz. Biz de hakkını verdiğimizi düşünüyoruz. Ortaya çıkardığımız projeler, yaptığımız hizmetler Manisa kamuoyunda karşılık buluyor. Yapılan anketlerde yaptığımız işlerin ne kadar isabetli olduğu ortaya çıktı. Bu sizin başarınız, sizinle beraber bu ekibin başarısıdır. Bu ekibin içerisinde yer almaktan son derece mutlu oldum. Bu ekibin içinde yer almamızdan dolayı da biraz piştiğimize, olgunlaştığımıza inanarak, büyükşehir olmamızdan sonra oluşan iki belediyeden birine, kendimizde enerjiyi gördüğümüz için talip olduk. Allah izin verirse hem Yunus Emre belediyesi, hem Şehzadeler Belediyesi’ni, onun üzerinde de büyükşehri alarak, Milliyetçi Hareket Partisi’nin bayrağını dalgalandırmak istiyoruz” dedi.

BAŞKAN ERGÜN’DEN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Cem Çöllü’ye hitaben yaptığı konuşmasına ‘Evladım’ diye başlayan Başkan Ergün, “Seçim sürecine girdiğimiz şu günlerde 4,5 yıl sonra Fen İşleri’ne istifasını vererek, Şehzadeler İlçesi’ne aday adaylığını açıkladı. Hakkında hayırlısı olsun. Bu bir süreçtir. Bu sürecin içerisinde çeşitli arkadaşlarımız her yere aday olabilirler. Aday adayı olabilirler. Şu an bizim partimizde iki tane aday adayı var. Bu süreç içerisinde 3 olabilir ya da 4 olabilir. Burada önemli olan bu süre içerisinde partimizin birliği beraberliği ve seçimde başarıyı sağlamamız noktasında adayımız kim olursa olsun, yapılan çalışmalarla hem yerelde hem de Genel Merkez nezdinde son nokta koyulacaktır. Çıkacak karara herkesin saygı duyması gerektiğine inanıyorum. Önemli olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayıyla parti bayrağımızı dalgalandırmaktır. Bu hem ilçelerimiz hem de büyükşehir için geçerlidir” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN TEŞKİLATIMIZIN KAZANMASIDIR”

Başkan Ergün konuşmasına devamla, Çöllü’nün 4,5 yıllık süreçte önemli projelerin altına imza attığını, belediyeciliği öğrendiğini belirterek, “2009 yılında yapılan seçimlere müteakip Manisalı çok şükür bizi bu göreve layık gördü. Biz de aradan geçen bu süre içerisinde Manisalılara en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisinde olduk. Partimize layık olan bir belediye olarak partimizle birlikte istişarelerle bu süreci götürmeye çalıştık. Zaman zaman ufak kırgınlıklar da olsa, bunlar da bu işin içinde doğaldır. Önemli olan bundan sonraki süreçte bütün parti teşkilatını bu kazanın içinde değerlendirererk, en iyi şekilde çalışmalarımızı gerçekleştirmemiz gerekiyor. Cem kardeşimizi oğlum gibi severim. Kendisi bu göreve talip olmuştur. 4 buçuk yıllık süreçte Manisa’da yapılan hizmetlerin tamamının altında imzası vardır. Her işte ekip ve birlik çalışması çok önemlidir. Ekip başarısıyla hizmet yapmak ve bunun manevi hazzını yaşamak çok güzeldir. Zaten başka beklentimiz de yok. Belediyeciliği öğrenmiştir. Ancak yaşı daha gençtir. Pişmesi gereken konular vardır. Bugüne kadar kendisine olumlu yönde katkımız olduysa bu bizi mutlu eder. İnşallah bu süreç en güzel şekilde tamamlanır. Ben hem Cem kardeşimiz için, hem diğer adaylar için hem de kendim için hayırlısının olmasını diliyorum” dedi.

“BİR TANE GALİP OLACAK”

Son günlerde kamuoyuna yansıya teşkilat içi çekişmelerin demokrasinin gereği olduğunu, önemli olanın ise adayın belli olmasının ardından birlik içinde çalışmalar gerçekleştirmek olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Her seçim sürecinde bu tarz ufak tefek şeyleri demokraside yarış olarak nitelendiriyorum. Bazı söylemler olacaktır. Bunları da hoş karşılayacağız. Bizim sabır ve metanetle durmamız lazım. Kamuoyuna da bunu en iyi şekilde yansıtmamız lazım. Kavga eden bir teşkilat değil, birbiriyle kaynaşan bir teşkilat yapısıyla Manisalıların huzuruna çıkmamız lazım. Ancak bu bir yarıştır. Bu işin bir tane galibi olacaktır. Bir tane adayı olacaktır. Ama yine partimizi temsil edecektir. O yüzden olacak arkadaşımızın da, olmayacak arkadaşımızı da aynı çatı altında birleştirmemiz gerekiyor. Birbirimiz suçlamadan, bel altı olaylarına gitmeden süreci sabırla geçirmemiz gerekiyor” dedi.