Kars Çayı’nın kenarında ağaçların arasında vatandaşlar tarafından bir kurt ölü olarak bulundu.
Önceki gün, arkadaşlarıyla birlikte hafta sonunu değerlendirmek üzere mesire yerine giden vatandaşlar gezinti yaparken Kars Çayı kenarında kurt ölüsüyle karşılaştı. Daha sonra gazetecileri arayan vatandaşlar kurt ölüsü olduğunu bildirdi. Gazetecilerde bugün Orman ve Su İşleri Müdürü Murat Doğanay’ı arayarak ölü kurt ile ilgili olarak bilgilendirdi. Doğanay, görevlendirdiği ekiple kurt ölüsünü bulunduğu yerden kar altından çıkararak Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne otopsi yapılmak üzere getirtti.
“KURT SİLAHLA VURULMUŞ”
Orman ve Su İşleri Müdürlüğü yetkilileri, kurdun silahla vurulduğunu ileri sürdü. Genç olan kurdun kalçasında mermi izi olduğunu ileri süren yetkililer, kurdun kalçasından giren merminin karnından parçalayarak çıktığını ve kurdun bundan dolayı öldüğünü kaydetti.
“KAÜ VETERİNER FAKÜLTESİ’NDE OTOPSİ YAPILACAK”
Kars Çayı kenarında bulunan kurdun ölüsü Kafkas Üniversitesi (KAÜ) veteriner Fakültesi’ne getirildi. Nekropsi bölümüne alınan kurt, burada yapılacak otopsinin ardından kesin ölüm sebebi belirlenecek. Öte yandan kurdun avcılar tarafından vurulduğu ihtimali üzerinde duruluyor.