Cihan OĞUZ / İstanbul, () - ERGENEKON Davası nedeniyle hakkında çıkarılan yakalama kararının kaldırılmasından sonra dün gece Türkiye'ye dönen Bedrettin Dalan, bugün kurucusu olduğu Yeditepe Üniversitesi'ne giderek öğrencilere seslendi. Dalan'ın konuşmasından bazı bölümlerin yer aldığı görüntüler sosyal medyada da paylaşıldı.

Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç Salonu'nda öğrencilere hitap eden Dalan, hiçbir şekilde kendi okullarına kendi fotoğraflarını astırmadığını belirterek, o fotoğrafların yokluğunda konulduğunu vurguladı. Dalan, bugünden itibaren o fotoğrafların toplatılarak üniversitede sadece Atatürk’ün resimlerinin kalmasını istedi.

KONUŞMASI SIK SIK ALKIŞLARLA KESİLDİ

Bedrettin Dalan, Ergenekon Davası sürecine de değinerek, şunları söyledi:

"Neden bana dokunacak? Çünkü ben Atatürk'ün evladıyım. 60 yıllık, belki de 70 yıla uzanan bir derin komplonun içinde maalesef ülkemiz. O derin kompoyu kırabilmek, ülkemizi Atatürk'ün kurduğu istikamette yürütebilmek için İSTEK Vakfı'nı, İSTEK Okulları'nı ve Yeditepe Üniversitesi'ni bir zincir olarak kurdum. Bundan daha büyük bir kabahatim olamızdı. Ve mutlaka bana dokunacaklardı. Dokunmak istediler, ama dokunamadılar.

Bedrettin Dalan'ın konuşması sık sık alkışlarla kesildi.