Kilis’te, bir vatandaşın tarım arazisinin imara açılması nedeniyle açtığı dava sonucu mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesinden sonra, yüzlerce insanın mağdur olması nedeniyle, Belediye Başkanı Hasan Kara, devreye girerek sorun çözüldü.
Vakfılar Genel Müdürlüğü’ne ait tarlayı kiralayarak çiftçilik yapan Ahmet Mesut Özgür, kiracı olarak bulunduğu tarlanın imara açılarak konut alanına çevrilmesi üzerine açtığı davada mahkeme yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Bu gelişme üzerine başta Yeni Beşevler, Devlet Hastanesi karşısındaki tüm arazilere konut yapılması, devam eden konutların durdurulması, iskan alınmayan evlere iskan verilmemesi yönünde görüşün ortaya çıkması üzerine, yeni imar bölgesinden ev alanlar, bina yaptıranlar ile çok sayıda müteahhit mağdur oldu. Mahkemenin kararı üzerine Belediye Başkanı Hasan Kara, devreye girdi. Toprak Kanunu’na dayanarak dava açan yürütmeyi durdurma kararı alan Ahmet Mesut Özgür ile görüşerek ikna etti.
Belediye Başkanı Hasan Kara, yeni imarda müteahhitlik yapanlar ile bir araya geldi. Başkan Kara, yaptığı konuşmada, belediye ile ilgili bir konu olmadığını, ama bazı kişilerin dedikodu üreterek kendisine çamur atmaya çalıştığını ifade ederek, “Bu olayla belediye olarak hiçbir ilgimiz yoktur. Ama bazıları sanki davayı biz açmışız, biz buradan rant çıkarmaya çalıştığımız gibi dedikodu üreterek yaygara çıkarıyorlar. Bu kişilere Allaha havale ediyorum. Olayın özeti şudur. Vakfılar Genel Müdürlüğü arazisinde bahçecilik yapan Ahmet Mesut Özgür kardeşimiz, tarım arazisinin imara açılması nedeniyle mağdur olduğunu düşünerek kendi el yazısı ile hiçbir hukuki yardım almadan dava açmıştır. Bu dava uzun yıllardır sürerek bu hale gelmiştir. Ahmet Mesut Özgür kardeşimiz, vakıflar tarafından bu süre zarfında mağdur edilmiştir. Bu kardeşimizin mağduriyetinin giderilmesi için gerekli görüşmeleri vakıflar ile yaptık. Hukukçular ile görüşerek bir çıkış yolu aradık. Sonuçta Ahmet Mesut Özgür kardeşimiz görüşmemizden sonra beni kırmayarak davadan çekildiğini belirten dilekçesini Gaziantep 2. İdare Mahkemesi’ne verdi. Böylece sorunda çözülmüş olacaktır.”
Ahmet Mesut Özgür, Belediye Başkanı Hasan Kara’nın ricasını kırmayarak davası geri çektiğini ifade etti.