20-23 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Didim VegFest’in çalışmaları kapsamında festivalde stant açacaklar için eğitim verildi.

Didim Belediyesi düğün salonunda Beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Başkara tarafından eğitimler verildi. 183 kişinin stand açıp ürünlerini sergileyeceği festival için VegFest’te ürünlerin neler olabileceği ve vegan olabilmenin neler gerektirdiğini anlatan Başkara, vegan kapsamı dışındaki beslenmenin insan hayatı üzerindeki olumsuz etkilerini katılımcılarla tartışıp hiç hastaneye gitmeden de bazı hastalıkların önlenebileceğini anlattı.

Amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen Kevser Başkara: “Vegan tanımını tüm canlıların yaşam hakkına saygılı, ekoloji ve çevre bilinci alanlarında sürdürülebilirliği ilke edinmiş, bu felsefeye duyarlı bireylerin toplumdaki yerini kabul eden, yaşam ve yeme hakkını önemseyen kabul eden ve buna uygun hizmet üreten bir bilinç düzeyini ifade eder” dedi.

Didim belediyesinin Türkiye’de vegan festivaline öncülük ettiğini de söyleyen Başkara festivalin 5-10 yıl sonra daha çok ilgi göreceğini veganların giderek yaygınlaşacağını söyledi. Eğitimler soru-cevap ile sona erdi.