Yozgat’ın Kadışehri ilçesinde 17 Ocak 2015 tarihinde faaliyete geçen Kadışehri Süt Toplama Merkezinde toplanan süt miktarı her geçen ay yükselerek devam ediyor. Kadışehri ilçesinde ocak ayında toplanan 9 süt miktarı Nisan ayında 73 tona ulaştı.
Kadışehri Kaymakamı Ali Doğan, Kadışehri Süt Üreticileri Birliği tarafından işletilen Kadışehri Süt Toplama Merkezinde toplanan sütler Konya menşeli TORKU firmasına verildiğini, firma tarafından her ayın 20’sinde süt bedeli Kadışehri Süt Üreticileri Birliği üzerinden vatandaşların hesaplarına yatırıldığını söyledi.
Şubat ayında yapılan genel kurulda Yönetim Kurulu Başkanlığın devraldıklarını belirten Kaymakam Ali Doğan, “İlk etapta üye sayımızı artırmaya yönelik çalışma yaptık ve üye sayımız 200’e ulaşmıştır. Ocak ayında yaklaşık aylık 9 tonla başlayan süt üretimi Mart ayında 53, Nisan ayında ise 73 tona ulaşmıştı. İnşallah bu artarak devam edecek. 1-30 Nisan 2015 tarihleri arasında toplanan 73 tonun sütün bedeli olarak yaklaşık 94 bin TL ilgili firma tarafından Kadışehri Süt Üreticileri Birliği hesabına yatırıldı. Bunun üretici payı olan yaklaşık 67 bin TL’si bugün itibariyle vatandaşlarımızın hesabına aktarıldı. Mart ayında çiftçilerimizin kazandığı miktar ise 48 bin TL olmuştu” dedi.
Kadışehri Süt Toplama Merkezinin kurulması ve faaliyete geçmesiyle ilçeye ciddi bir ekonomik hareketlilik getirdiğini vurgulayan Doğan, “ Süt üretiminin her geçen ay artmasıyla ilçemizde işsizlik ve göç konularına çözüm konusunda ciddi bir ümit ışığı belirdi. Süt üretimindeki düzenli artış vatandaşlarımızın da eline geçen parayı da artırdı. Hedefimiz daha fazla süt üretimini gerçekleştirmek ve ilçemize daha fazla para girişini sağlayarak, vatandaşımızın hayat standardını yükseltmektir” diye konuştu.