AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Asım Aykan, seçim çalışmalarına dur durak demeden devam ediyor. Şehrin her karesinde izleri olan usta siyasetçi, her nereye gitse övgü dolu sözlerle karşılaşıyor.
Asım Aykan, seçim çalışmaları kapsamında Trabzon Bayburtlular Dede Korkut Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğini ziyaret etti. Başkan Kaya Çakır, “Her şeyden önce sayın Asım Aykan’ın, Trabzon için bir değer olduğunu söyleyebilirim. Hakkında ne söylesek, kelimeler kifayet gelmez. Yapmış olduğu hizmetleri hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız da. Siyasetin çekirdeğinden yetişmiş bir insan olduğunu, siyasete girdiği günden beri belli edip, ispatlamış bir zattır. Her zaman bizim ve hatta tüm bölge halkının bir telefon ötesinde olmuş, sorunlarımız ile bizzat ilgilenmiş, sıcakkanlı ve omurgalı bir ağabeyimiz olmuştur” dedi.
Aykan’ın her zaman halkın arasında yer almış, şehrine hakim bir politikacı olduğuna vurgu yapan Çakır, bu gibi isimlere fazlası ile ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Şu an Trabzon’da önemli bir siyasi boşluk olduğunu söyleyebilirim. Halkımızında söylediği gibi ‘aranan kan Asım Aykan’dır’. Temennimiz, AK Parti’nin Sn. Aykan gibi tecrübeli bir ismi aday göstererek, bu boşluğu doldurmasıdır. Siyasetten uzak kaldığı dönemlerde yokluğunu fazlası ile hissettiğimiz Aykan’ın varlığı, kente yeni bir sinerji katacaktır. Çok samimi duygularımla ifade ediyorum ki, bu coğrafyanın Sn. Aykan gibi değerli bir büyüğe ihtiyacı vardır” diye konuştu.
Gördüğü ilgi karşısında mutluluğunu gizleyemeyen Aykan ise Başkan Çakır ve Bayburtlu vatandaşlara teşekkür ederek, “Görüyorum ki, tarihimizin altın isimlerinden biri olan Dede Korkut’un nesillerini tekrar yetiştirip, ruhunu yaşatmak adına önemli adımlar atmışsınız. Her birinizi teker teker kutluyor, alnınızdan öpüyorum. Önemli bir misyon üstlenmişsiniz. Bu gibi değerler kolayına yetişmiyor. Bu nedenle Dede Korkut ruhunu yaşamak ve yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak, sadece sizin değil; hepimizin görevi olmalı. Sizinde söylediğiniz gibi Trabzon ile Bayburt, bu coğrafyanın iç içe yaşayan kardeş şehirleridir. Bayburt, Rize’den sonra en çok oyu aldığımız, zor zamanlarda ayakta durmasını bilen güçlü bir şehirdir. Trabzon, Türkiye genelinde önemli bir merkez, bu merkezin yaylaları da Bayburt ve Gümüşhane olmuştur. Birbirimize bu kadar yakınız. Sevgiyle ektiğimiz kardeşlik tohumlarını, yatırımlarımız ile de güçlendireceğiz. Şimdi, Zigana’da 13 km’lik tünel inşa etmeyi planlıyoruz. İhalesini 29 şirketin katılımı ile gerçekleştirdik. Karadeniz şeridini de yerin altından birleştiriyoruz. 3 bin km’lik yol bitmek üzere. Samsun ve Artvin’i de birbirine bağlıyoruz. 15 tünel daha yapacağız. Alt yapı hazırlıklarımızı tamamladıktan hemen sonra da turizme ağırlık vereceğiz. Turizm şehri kriterlerini taşıyacak alt yapıyı oluşturup, şehrimizin tüm sorunlarını çözeceğiz, çünkü turizm şehrimizin geleceği olacak. İlimize 2014 yılında (1 milyonu yabancı olmak üzere) 3 milyon turist geldi. Şehrimize 1990 yılında 50 tur otobüs gelirken; şimdi bu rakam 600’e çıktı. Trabzon farklı coğrafyalarda yaşayan insanların ilgi merkezi haline geldi. Bu insanlar Karadeniz’imizi merak ediyor. Bölgemizi daha iyi tanıtmamız lazım. Önceden bu projede Bayburt ve Gümüşhane illerimiz yer almıyordu ama şimdi onları da dahil ettik. Trabzon bu illerimizle bir yarış halinde değil; her zaman birlik içinde olmuştur” ifadelerine yer verdi.
AK Parti iktidarıyla gelişen ve değişen bir kent haline geldiklerini belirten Aykan, sözlerine Zağnos Vadisi’ni örnek vererek son verdi. Aykan, “Vadinin evvelki ve şimdiki halini biliyor, görüyorsunuz. Eskiden burada yaşayan kardeşlerimiz, belediyemizden fare zehri istiyorlardı. Vadimiz sıkı çalışmalarımız ile birlikte bambaşka bir görünüme kavuştu. Sıra Tabakhane Vadi’si ile Çömlekçi Mahallemize geldi. Bu mekanlarımızda tıpkı Zağnos Vadisi gibi değişimi yaşayacak. Yeter ki sizler partimizden desteğinizi esirgemeyin, çünkü biz boş laf değil; iş üretiyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada vaatlerimizin arkasında duracağız” şeklinde konuştu.