İSTANBUL,() TÜRKİYE  Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak dün gece 2. kez saldırıya uğrayan Hürriyet Gazetesi ile Sabah- ATV Grubu’na yönelik taşlı sopalı baskınları kınadı.

TGC Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, “Basın ve düşünce ifade özgürlüğü, bu ülkede her siyasi görüşten insanın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkının teminatıdır” dedi. Açıklamada şu görüşler yer aldı:

“Türkiye’de basının demokrasinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu anlayamayan siyasetçiler, medya kuruluşlarını ve gazetecileri düzenli olarak hedef göstermekte. İtibarsızlaştırmaya çalışmakta, sözlü ve fiziksel şiddeti tetiklemektedir. Bu anlayış nedeniyle her gece başka bir medya kuruluşunun kapısına baskınlar başlamıştır. Hürriyet Gazetesi, ikinci kez saldırıya uğramıştır. Sabah ve ATV Grubu ise dün gece sözlü ve fiziksel saldırıya maruz kalmıştır. Gelinen nokta emniyet güçlerinin yeterli önlem alamadığını göstermektedir. Siyasetçileri, basını düşman gösteren söylemlerden uzak durmaya davet ediyoruz. Emniyet güçlerinden Hürriyet, Sabah ve ATV Grubu’na yapılan saldırıyı gerçekleştirenleri en kısa sürede bulmalarını ve kamuoyunu bilgilendirmelerini bekliyoruz.”