Erzincan’da Ortaöğretime Geçiş Sınavı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.
26-27 Kasım 2014 tarihlerinde il genelinde (il merkezi, tüm ilçeler ve bu ilçelere bağlı ortaokul bulunan belde ve köylerde) merkezi sistemle gerçekleştirilecek "Ortaöğretime Geçiş I.Dönem Sınavı" kapsamında; Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün’ün başkanlığında İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Yakup Yıldız ve sınavın gerçekleştirileceği tüm ortaokul müdürlerinin katılımıyla “Sınav Komisyonu Toplantısı” yapıldı.
Sınav Komisyon toplantısına ilçelerde sınavın gerçekleştirileceği okul müdürleri de e-konferans yöntemi ile katıldığı öğrenildi.
İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün’ün açılış konuşmasında sınavın önemine dikkat çekerek, öğrencilerimizin söz konusu sınava sorunsuz, güvenli ve sağlıklı bir şekilde girebilmelerini sağlamak amacıyla her türlü tedbir alınmış; araç ve öğretmen görevlendirmeleri eksiksiz bir şekilde tamamlanmıştır. Biz Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak, tüm ilçelerimizle sınava hazırız. “Bu sınavlar Millî Eğitim Müdürlüğü olarak bizlerin namusu. Namusumuza halel gelmemesi için de gerekli azami hassasiyeti göstereceğinize inanıyorum.” dedi.
İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Yakup Yıldız tarafından sınavın uygulama esasları slayt eşliğinde okul müdürlerine takdim edildi. Karşılıklı soru-cevapların ardından bilgilendirme toplantısı sona erdi.