ESKİŞEHİR'de 200 kadar kadın, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etmek için yürüdü. Kadınlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ı istifaya çağırdı.
Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi'ndeki Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, 'Yeter. Özgecan'ın hesabını soracağız. Ayşenur İslam istifa' yazılı pankart açıp Hamamyolu Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Sık sık 'Bakan istifa' ve 'Kadın cinayetlerini durduracağız' diye slogan atan kadınlar Hamamyolu Caddesi'ndeki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önüne gelerek burada basın açıklaması yaptı.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına konuşan Fatma Kurt, öldürülen yüzlerce kadının hesabını sorduklarını söyledi. Kurt şöyle dedi:
"Öldürülen yüzlerce kadın kardeşimizin hesabını soruyoruz, kadın cinayetlerini durdurmak için uygulamaların ve cezaların takibini yapıyoruz. Sonuçlar çıkardık, çözümlerimizi ve taleplerimizi sunup gerçekleştirilmesini istedik. Bu yüzden bugün Özgecan kardeşimizin hesabını sorarken öfkemiz çok büyük. Çözümler bilindiği halde yapılmadığı için. Özgecan kardeşimiz yaşıyor olabilirdi diye. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak Özgecan kardeşimizin hesabını soruyoruz ve her adımın takipçisiyiz, ailesinin yanındayız."

FOTOĞRAFLI