Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi(UMKE) Kayseri’de düzenlenen Kış Arama-Kurtarma ve Tatbikat Kampına katıldı.
UMKE 11. Bölge illerinden Kayseri, Nevşehir ve Niğde UMKE Ekiplerinin ortaklaşa düzenledikleri Kış Arama-Kurtarma ve Tatbikat Kampı, Kayseri Erciyes Dağında gerçekleştirilirken, kampa Nevşehir’den 10 kişilik UMKE ekibi katıldı.
Üç gün devam eden ve UMKE’nin imkan ve kapasitesini değerlendirmek, ayrıca afetlere yönelik hazırlıklı olma bilincinin canlı tutulmasını sağlamak amacıyla düzenlenen tatbikat kampında, yaklaşık 10 km. lik arazide mukavemeti arttırma ve kondisyon yürüyüşü yapıldı. Ayrıca Erciyes Dağı’nda olası bir çığ felaketine karşı yapılacak olan ilk müdahalenin tatbikatı gerçekleştirildi.
Tatbikatta senaryo gereği çığ düşmesi sonucu çığ altında kalan sporcular için gerçeği aratmayan bir kurtarma operasyonu gerçekleştirilirken, çığ altından yaralı kurtarma, triaj ve hasta yaralı tahliyesi sağlandı.
Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Nevşehir UMKE ekiplerinin düzenlenen kamplara katılarak, kendilerini sürekli yenilediklerini ve geliştirdiklerini belirterek, Kayseri’de 3 gün süren tatbikat kampına katılarak Nevşehir’i başarı ile temsil eden 10 kişilik UMKE ekibine teşekkür etti.