Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Tatvan ilçesinde yapımı tamamlanan Kesan Deresi güvenlik yolunda inceleme yaparak, köy ziyaretlerinde bulundu.
Bitlis İl Jandarma Komutanı Halil Şen, İl Genel Meclisi üyeleri Felemez Turkal, M. Ali Akhan ve İbrahim Aslan ile birlikte ilk olarak yapımı tamamlanan 24 kilometrelik Kesan Deresi güvenlik yolunda incelemelerde bulunan Vali Orhan Öztürk, yüklenici firma yetkililerinden yol durumuyla ilgili bilgi aldı. Beraberindekilerle birlikte yol boyunca sık sık durup inceleme yapan Vali Öztürk, yol için yapılması gereken diğer çalışmalarla ilgili de bilgi alışverişinde bulundu.
Yol incelemesinin ardından Vali Orhan Öztürk ve beraberindekiler, Hizan’ın İncirli köyüne geçip köylülerle birlikte kahvaltı yaptılar. İncirli köyündeki kahvaltıdan sonra Hizan’ın Kolludere köyünü ziyaret eden Vali Öztürk, burada okul ziyaretinde bulunarak, okul müdüründen okul ve öğrencilerin durumuyla ilgili bilgiler aldı. Daha sonra köy kahvesinde köylülerle bir araya gelen Öztürk, çay içerek sorunları dinledi.
Vali Öztürk, buradaki ziyaret ve incelemelerinin ardından ise Kesan Deresi güvenlik yolu üzerinden tekrar Tatvan ilçesine bağlı İncekaya köyünü ziyaret etti. Burada köylülerle bir araya gelen Vali Orhan Öztürk, daha sonra ise köyde bulunan ve restorasyona alınan Hüseyin Dede Türbesi’ni ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldıktan sonra Bitlis’e geçti.