Müşterilerine sunduğu elektrik kalitesini her geçen gün daha da artırmak için yatırımlarını ara vermeden sürdüren Dicle Elektrik, altyapı yatırımlarını genişletiyor. Diyarbakır’ın birçok yerinde elektrik dağıtım şebekelerini yer altına alan enerji şirketi, kış mevsimi öncesinde 1. ve 2. Oto Sanayi Sitesi’ndeki şebekeyi de 4 milyon 81 bin liralık yatırım ile yer altına alıyor.

Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Uğur Yaka, 2016 yılının Ağustos ayında başlatılan ‘Diyarbakır ili 1.ve 2. Oto Sanayi Sitesi Yeraltı Alçak Gerilim ve Orta Gerilim Elektrik Tesisi’ yapım işinde ciddi bir yol kat edildiğini bildirdi. İşe başlandığı günkü değerlerle 4 milyon 81 bin 157 lira tutarında olan yatırım projesinin yüzde 70’lik kısmının tamamlandığını ifade eden Uğur Yaka konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Diyarbakırlılara verdiğimiz elektriğin sürekliliğini ve kalitesini EPDK yönetmelikleri doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla her geçen gün daha da artırıyoruz. Kentin birçok yerinde elektrik dağıtım şebekelerini yer altına alarak, kurulu güçlerde artışlar sağladık. Son olarak 1970’lerde kurulan 1. ve 2. Oto Sanayi Sitesi’nde çalışma başlattık. Ömrünü tamamlamış ve sanayi esnafının ihtiyacına cevap veremeyen elektrik şebekesini ciddi kapasite artışları ile yer altına aldık. Burada modern bir dağıtım şebekesi oluşturuyoruz. Önemli ölçüde tamamladığımız ve Kasım ayı sonunda tamamlanacak proje kapsamında, 12 adet beton köşk ve 234 adet ASOP pano kurarken, 371 adet aydınlatma direği dikiyoruz. Toplamda 40 kilometre orta ve alçak gerilim kablo montajını gerçekleştiriyoruz. Söz konusu proje tamamlandığında bin esnafımıza ve müşterimize kesintisiz ve kaliteli enerji vereceğiz”.

Esnaftan teşekkür

Bu arada, elektrik altyapısı yenilenen Oto Sanayi Sitesi Başkanı Hasan Arslan ve 2. Başkan İsmet Demir, site esnafı adına Dicle Elektrik Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka’yı makamında ziyaret ederek, teşekkür etti. Site Başkanı Arslan, yaklaşık bin esnafın önemli bir sorununun Dicle Elektrik sayesinde son bulacağı için mutlu olduklarını kaydetti.

İl Müdürü Yaka ise, müşterilerine en iyi hizmeti sunmak için çalıştıklarını belirterek, söz konusu yatırım projesinin tamamlanması ile birlikte 1. ve 2. Oto Sanayi Sitesi’nde kurulu bulunan elektrik gücünün yüzde 30 oranında artacağını açıkladı. Uğur Yaka, bu proje ile kayıt dışı elektrik kullanımı minimize edilirken arızalardan kaynaklanan enerji kesintisinin ise en aza ineceğini sözlerine ekledi.