Türkiye’de bir ilk olan ‘Bardakta Çorba’ projesi, Şahinbey Kaymakamlığı tarafından okullarda hayata geçirildi.
Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Türkiye’de ilk olan bir projeye imza attı. Kaymakam Aydın, öğrencilerin beslenme alışkanlıklarını iyileştirmek ve sağlıklı beslenmelerini sağlamak amacıyla, ‘Bardakta Çorba’ projesini hayata geçirdi. Proje ile birlikte Şahinbey ilçesinde bulunan okulların kantinlerinde öğrencilere çorba verilmeye başlandı.
"ÇOCUKLARIN DAMAK TADINA GÖRE"
Şahinbey’de bulunan devlet okullarında uygulanan projeden binlerce öğrenci faydalanırken, 70 bin öğretmen de projeye destek veriyor. Proje aynı zamanda veliler ve kantin işletmecileri tarafından da destekleniyor. Projenin pilot okullarından Dr. Cemil Karsligil Okuluu kantininde öğrencilere çorba hazırlayan İsmail Şengül, çocukların damak tadına göre hazırlanan çorbanın, öğrenciler tarafından sevildiğini söyledi. Şengül, çorbaya koydukları malzemeleri çocukların damak tadına göre ayarladıklarını ifade ederek, “Sabah geldiklerinde ilk sordukları şey ’çorba hazır mı, bardaktan çorba istiyoruz’ diyorlar" dedi.
"SINIFLARA ÇORBA SİPARİŞİ ALMAYA BAŞLADIK"
Şengül, “Çocuklara yönelik çorba yapmaya başladıktan sonra, 15-20 kişilik sınıflarda toplu çorba siparişi almaya başladık. Öğretmenler beslenme saatlerinde çocuklara çorba siparişi edip, daha düzenli bir şekilde beslenmeleri için çorba talebinde bulunuyor" dedi.
SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE SIRAYA GİRİYORLAR
Çocuklar, sabah okula gelir gelmez çorba içmek için sıraya giriyor. Çorbayı çok beğenen ve uygulanan projeden son derece memnun olan öğrenciler, kantinde keyifle çorbalarını içiyor. Öğretmenler de çocuklara eşlik ederek, çorbanın tadına bakıyor.