Yıldız Teknik Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü öğrencilerinin başlattığı “Haydi Kızlar Yazılıma” projesi ile ilköğretim seviyesindeki kız öğrencilere yazılım eğitimi veriliyor.
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü (BÖTE) öğrencilerinin başlattığı “Haydi Kızlar Yazılıma” projesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri bölümü ile Esenler Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Proje ile ilköğretim seviyesindeki kız öğrencilere yazılım eğitimi veriliyor. YTÜ BÖTE öğrencilerinden Selin Bozkurtlar’ın öncülüğünde başlanan ve bu yıl ikincisi gerçekleşen ’Haydi Kızlar Yazılıma’ projesi ile ilköğretim seviyesindeki kız öğrencilere yazılım eğitimi veriliyor.
Projeyi gerçekleştiren öğrenciler, toplumda oluşan bilgisayar dünyasında erkeklerin daha egemen olduğuna dair inancı yıkarak, yazılımın kızlar tarafından da yapılabileceğini göstermeyi amaçladıklarını belirtirlerken, eğitim verenler de bu amaca uygun olarak kadınlardan oluşuyor.
Esenler Belediyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı destekli projeye katılan öğrenciler, Microsoft Kodu Game programı ile kendi oyunlarını yazmayı öğreniyorlar. "Kendi oyunumu kendim yapıyorum" diyen öğrenciler, kendi başlarına elma yiyerek puan alabilme, dünya oluşturabilme, belli bir puan elde edince oyunu kazanma gibi becerileri kazanacaklar.
PROJE ÇOCUKLARI TEŞVİK EDİYOR
Atatürk İlkokulu Okul Müdürü Cem Mesut Tunceriz ve öğrenci velilerinin ilk eğitim gününde kız öğrencileri yalnız bırakmadıkları eğitimde, kız çocukların neşeli halleri gözlerden kaçmadı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan okul müdürü Tunceriz, "Böyle bir projede okulumuzu tercih ettiğiniz için teşekkürlerimi sunarım. ’Haydi Kızlar Yazılıma’ projesi, çocukların gelişimi açısından çok önemli bir uygulama. Ayrıca bu eğitimin, Yıldız Teknik Üniversitesi gibi Türkiye’nin önde gelen bir üniversitesinde verilmesi, küçük yaşta üniversite ortamını gören çocuklarımızı teşvik ediyor" diye konuştu.
Kız öğrencilerin bilgisayarı en verimli şekilde kullanmaları amacıyla gerçekleştirilen eğitimler 3 ay sürecek.