Van Türk Musıki Derneği tarafından düzenlenen ‘Sanat Müziği Konseri’ izleyenleri adeta mest etti.
1993 yılından beri birçok resmi konser düzenleyen Van Türk Musıki Derneği, ‘Kır Çiçekleri Sanat Müziği Konseri’yle izleyenlere doyumsuz anlar yaşattı. Klasik ve güncel birçok sanat müziği eserinin seslendirildiği konserde solo ve koro eserler yer aldı. TRT Ankara Radyosu Klarnet Sanatçısı Salih Çağlar’ın da konuk olduğu konserde yaptığı taksimler izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.
Van Vali yardımcıları Mehmet Parlak ve İbrahim Dündar, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ile birçok kurum amiri ve Vanlı sanatseverin katıldığı konser büyük ilgi gördü.
Müzik öğretmeni Ekrem Altıntaş’ın koro şefliğinde, Hakan Pütün’ün sunumuyla gerçekleştirilen konser, dakikalarca ayakta alkışlandı.
Konser sonunda bir konuşma yapan Van Vali Yardımcısı Mehmet Parlak, Van’da bir derneğin bu kadar mükemmel konserler düzenlemesinin büyük bir örnek ve özveri olduğunu söyledi. Bu güzelliği herkesin görmesi ve tatması gerektiğini dile getiren Parlak, koro şefi Ekrem Altıntaş ve koro üyelerine teşekkür etti.
Konserin düzenlenmesine katkı sağlayan şirket ve kurumlara teşekkür belgesi takdim edildikten sonra program sona erdi.