Karşıyaka Belediyesi Çocuk Kulübü, 7-14 yaş arası çocuklara eğlenceli matematik kursu açtı. 20 kişilik gruplar halinde ders alan çocuklar matematiği; tahta mandallar, kibritler, legolar, küpler ve hikayelerle eğlenerek öğreniyor.
Karşıyaka Belediyesi tarafından açılan ve ilköğretim çağındaki çocuklara matematiğin sevdirilmesinin amaçlandığı kurs, üç ay sürüyor. Uzman eğitmenler tarafından verilen dersler 20 kişilik gruplar halinde yapılıyor. Toplamda 60 kişiye verilen kursta öğrenciler, tahta mandallar, kibritler, legolar, küpler ve hikayelerle matematiği hem öğreniyor, hem de öğrenirken eğleniyor. Zekanın geliştirilmesinin amaçlandığı kursta çocuklar zamanla zihinden işlem yapmayı öğreniyor.
YENİ KURSLAR GELİYOR
Matematiğe karşı ön yargıların kırılmasının da amaçlandığı kursta çocuklar görsel hafızalarını geliştiriyor. Karşıyaka Belediyesi Çocuk Kulübü bünyesindeki 7-14 yaş arası çocukların talebi doğrultusunda açılan kurs, gelen taleplere göre yeniden düzenleniyor. Yine Karşıyaka Belediyesi Çocuk Kulübü bünyesinde önümüzdeki aylarda açılacak olan resim kursu ve gazetecilik kursuyla, çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine destek olunmaya devam edilecek.
“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Çocukların her alanda gelişimine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘yaşamda tek zevk ve mutluluk, ancak gelecek kuşakların onuru, varlığı ve mutluluğu için çalışmakla sağlanır’ sözünü kendimize ilke edindik. Her geçen gün büyüyen Karşıyaka Belediyesi Çocuk Kulübü bünyemizde yeni kurslar açıyoruz. Eğlenceli matematik kursu ile de çocuklarımızın hem matematik dersini sevmelerini hem de eğlenerek öğrenmelerini sağlıyoruz” dedi.