Giresun’da fındık üreticisinin beklediği fındık fiyatlarının yükselmesi Artvin Dağ Fındığı’nda gerçekleşti.

2017 sezonu öncesi ve sonrası birçok kesim tarafından ele alınan, fiyatı için yürüyüş yapılan ve mitingler düzenlenen fındığın üretici fiyatı 9,50 TL’den satılırken turistlik ve dinlenme tesisi gibi alanlarda 25 TL’den satışa sunulması tepkilere neden oldu.

"Fındığı fiyatı dünya fiyatlarına çekilmeli"

Giresun İl Genel Meclis Üyesi CHP’li Ömer Mustafa Yılmaz, meclisin Ekim ayı toplantısında gündem dışı yaptığı konuşmada fındık konusuna değindi. Fındığın gerçek fiyatının hak ettiği seviyeye gelmesi için gerekli çalışmaların biran evvel yapılmasını gerektiği belirten Yılmaz, “Giresunlu, Giresun fındığın değerini biliyor ancak değerini bilmeyenler tarafından yönetiliyor. Acilen bu konu bakanlık, hükümet ve fındığın tüm aktörleri tarafından yeniden masaya yatırılmalı fındık üreticisinin haklı talebini değerlendirmelidir. Kaderimiz olan yani her şeyimiz olan fındığın gerçek dünya fiyatlarına çekilmesini istiyoruz” dedi.

İzmit’te bir dinlenme tesisinde satılan Artvin Dağ Fındığı’nın fiyatı şaşırttı

Bir ziyaret için gittiği İzmit’te bir dinlenme tesisinde çektiği fotoğrafı dile getiren Yılmaz, “Giresun Kalite Fındık 9,50 TL seviyesinde işlem görürken, Artvin Dağ Fındığı adı altında dinlenme tesisinde satılan fındığın kilosu ise 25 TL’den alıcı buluyor. Bu demek oluyor ki kaliteli fındığın adı olan Giresun’da fındığın gerçek değeri ile satılmıyor. Artvin’de toplandığı ifade edilen fındığın fiyatı 25 TL ise Giresun Kalite fındığın gerçek değeri nedir? Merak ediyorum” ifadelerini kullandı.