Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi üç buçuk yılda 185 kilometre sıcak asfalt, 75 kilometre beton yol, 610 kilometre sathi kaplama yol yaptı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin stratejik planları ve Başkan Kadir Albayrak’ın talimatları doğrultusunda gerek ilçe merkezleri, gerek şehirlerarası yollar ve gerekse de kırsal mahallelerde ulaşım imkanları sürekli geliştiriliyor.

2014 yılı Nisan ayında kurulan ve hızla kurumsallaşma çalışmalarını tamamlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi üstyapıda büyük yatırım ve çalışmalar yaptı. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde şantiyeler kuruldu, iş makineleri satın alındı, özel sektör ve kamu deneyimi olan personeller istihdam edildi.

Hizmet kapasitesi sürekli artıyor

Yol yapım çalışmaları sürekli artan bir ivmeyle devam ediyor. 2014 yılında 33 bin 550 ton, 2015 yılında 550 bin ton, 2016 yılında ise 580 bin ton sıcak asfalt uygulaması yapıldı. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın imkânları ve hizmet alımı yoluyla üç buçuk yılda toplam 185 kilometre sıcak asfalt, 75 kilometre beton yol ve 610 kilometre sathi kaplama yapıldı.

Yapılan yolların uzun ömürlü olması amacıyla, uzun vadeli stratejik planlar doğrultusunda altyapı sorunlarının çözümüne öncelik veriliyor. Yol yapım çalışmaları TESKİ tarafından altyapısı en son teknik imkanlarla yenilenmiş bulvar, cadde ve sokaklarda yürütülüyor.

Tekirdağ’da beton yol dönemi başladı

İlklerin öncüsü olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, devrim niteliğinde olan beton yol çalışmalarını başlattı. Avrupa Ülkeleri ve ABD’de uzun yıllardır uygulanmakta olan beton yollar doğanın yıpratıcı koşulları ve ağır vasıtaların uyguladığı yüksek basınca karşı dayanıklılığı ile biliniyor. Aşırı sıcak havalarda yumuşadığı bilinen asfaltın aksine her koşulda sertliğini koruyor. Ayrıca sıcak asfalt uygulamasına kıyasla serin havalarda da uygulanabiliyor. Dolayısıyla yol yapım sezonunun daha geniş bir zaman aralığına yayılmasını sağlıyor.

Tüm ilçe ve mahallelerde eş zamanlı hizmet

Tekirdağ’daki tüm vatandaşlara hakkaniyetli bir şekilde hizmet sunmayı hedefleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ilçe merkezlerinde olduğu kadar kırsal mahallelere de hizmet götürüyor. Daha önce köyken 2014 yılında statüsü değişen kırsal mahallelerin de yolları yapılıyor. Kırsal mahallelerin sakinlerinin anayollar ve ilçe merkezlerine ulaşımını kolaylaştırmak için mevcut yollar onarılıyor ve ihtiyaç duyulan yerlerde yeni yollar açılıyor. Söz konusu yollarda imkânlar çerçevesinde sıcak asfalt, beton yol ve sathi kaplama yapılıyor.

“2019 Yılı Mart ayında halkımız yaşanan değişim ve gelişmeyi daha iyi görecek”

11 ilçe ve 252 mahallede yürütülen yol çalışmalarıyla ilgili olarak açıklamada bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Göreve geldiğimiz günden bu yana geçen üç buçuk yıllık süre içerisinde her alanda olduğu gibi yol çalışmalarımızda da büyük mesafe kat ettik. Mevcut yolların zemini güçlendirip yenilerken, yeni yollar da yaptık. Altyapı çalışmalarımız esnasında halkımız zahmet çekti ama yapılan uzun ömürlü yollar sayesinde çok rahat edecekler. Zaten yaptığımız yatırımlar meyvelerini vermeye başladı. Tekirdağ’ın altyapı sorunlarını büyük ölçüde çözdüğümüz için önümüzdeki bir buçuk yılda yol çalışmalarımıza daha fazla ağırlık vereceğiz. 2019 yılı Mart ayında halkımız yaşanan değişim ve gelişmeyi daha iyi görecek. Mesai kavramı tanımaksızın, gece-gündüz demeden, hafta sonları da dahil olmak üzere çalışan Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na ve çalışmalarımız esnasında sabır ve anlayış gösteren halkımıza teşekkür ederim” dedi.