MUĞLA'da binlerce kişi, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta oluşturdukları Radar ve Çevirme Grubu'ndan yollardaki trafik uygulamalarını anlık olarak birbirlerine bildiriyor. Bu sayede gruba üye olanlar daha dikkatli olarak yolculuklarını tamamlıyor.
Daha çok Türklere özgü olduğuna inanılan ve stand-up gösterilerine konu olan sürücülerin yollardaki radarları selektör yaparak karşı yönden gelen diğer sürücülere bildirmesini, Muğla'daki sürücüler Facebook'a taşıdı. Sosyal medya üzerinden kurdukları 'Radar ve Çevirme (Live)' isimli grupta bir araya gelen sürücüler, 'Sanal selektörler' yapmaya başladı. Şu ana kadar 32 bin 344 üyesi bulunan grubu takip eden kişi sayısının bayram tatiliyle artış göstermesi dikkat çekti. Bayram tatiline özel araçları ile giden grup üyelerinin, radar noktalarının sürekli paylaşılması konusunda grubun diğer üyelerinden istekte bulunduğu gözlendi.
SÜRÜCÜLERİN PAYLAŞIMLARI
Grup kullanıcılarının radar yerlerini dikkat çekmeden bildirmek amacıyla yaptıkları komik paylaşımlar okuyanları gülümsetiyor. Sürücülerin bazı ilginç paylaşımları şöyle:" 'Ortaca-Köyceğiz yolunda fotoğrafçı var, vesikalık pahalı', 'Göcek-Fethiye istikameti İnlicede amcalar beklemede', 'An itibarı ile Klas önü çekim var dikkat', 'Milas-Selimiye yolu Köşk yol ayrımı karşısı okeye dördüncü aranıyor', 'Köyceğiz'e giderken Zeytinalanı Mevkii kuzu çevirme', 'Bodrum-Milas yolu Kılıç'a gelmeden lidere selam durun', 'Yeni Kayakuyu da gölgede parti var', 'Karakuyu yolunda davul-zurna karşılama', 'Muğla-Bayır istikametinde kara yılan pusuda dikkat edelim hayırlı yolculuklar', 'Muğla merkez Volkan Sitesi önü aman dikkat amcalar bayramlaşıyor', 'Marmaris Akyaka yönünde sürpriz var', 'Heykelde yollar kaygan biraz dikkat', 'Gökova'dan Marmaris istikameti Taşhan'a varmadan survivora yeni yetenekler arıyorlar', 'Karakuyu karşısı parti', 'Beyaz güvercinler Fethiye'den Göcek istikameti yaparken İnlice'yi geçince köşede yuvadalar', '4 tepe kavşağını geçtikten sonra Gülbahçe restoranın önünde şekerleme var', 'Bozarmut'ta ön görüşme Bayır'da tanışma var."
KURALLAR DA VAR
Grup yöneticileri tarafından üyelerin uyması gereken kurallar da belirlenmiş durumda. Kurallara uymayan üyelerin gruptan uzaklaştırıldığı belirtiliyor. Üyelerin uyması gereken kurallar ise şöyle sıralanıyor:
"Gruba sadece gerçek kişiler kabul edilir, güzergahımızda 'Çevirme var mı?' diye sormayınız, zaten cevap verecek kişi öncesinde görüp yazmıştır, yazmamışsa size de cevap vermez. Israrınızda gruptan çıkarılırsınız. Yol temiz gibi gereksiz paylaşım yapmayınız. İzinsiz reklam yapamazsınız. Reklamlar ücretlidir, admin ile bağlantıya geçebilirsiniz. Geyik yapmayınız. Fotoğraf paylaşımı yapmayınız. Radar arabasının neye benzediğini hepimiz biliyoruz, ısrarınızda gruptan çıkarılırsınız."
Öte yandan grup sayfasında yayınlanan reklamlardan da gelir elde ediliyor.

FOTOĞRAFLI