72. Devlet Resim ve Heykel Yarışması Sergisi Resim Yarışması’nda Erciyes Üniversitesi başarı ödülü aldı.
Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Albayrak, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 72. kez düzenlenen ve ülkenin en köklü sanat yarışması olan 72. Devlet Resim Heykel Yarışması’nda “Yüksek Masumiyet” adlı eseri ile başarı ödülü kazandı.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca, “72. Devlet Resim ve Heykel Yarışması Sergisi” kapsamında Türk sanatçılarının son eserlerini bir arada sergilemek, sanat ortamına yeni eserler kazandırmak ve buna bağlı olarak da sanatçıların verimini artırmak amacıyla “Resim Yarışması”, “Heykel Yarışması”, “Özgün Baskı Yarışması” ve “Seramik Yarışması” “Birlikte Yaşama Kültürü ve Renklerin Kardeşliği” teması ile yarışma düzenlendi.
Yapılan değerlendirme sonucunda, “Resim Yarışması”na teslim edilen toplam 234 eserden, 26’si sergilenmeye layık bulunmuş, bunların içinden ise üç ayrı esere başarı ödülü verildi. Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Albayrak “Yüksek Masumiyet” adlı eseri ile başarı ödülünü alan üç isimden birisi oldu.
Ödül töreniyle eş zamanlı olarak 535 sanatçının 535 eser ile katıldığı ve 73 sanatçının 73 eserinin sergilendiği “72. Devlet Resim ve Heykel Yarışması Sergisi”de kapılarını sanatseverlere açtı.