Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Sigarayı Bırakma Merkezi vatandaşları sigarayı bırakmaları konusunda bilgilendirdi.
Bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, Konya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek katıldı.
Sigara bırakmayla ilgili birçok yöntemin gündemde olduğu söyleyen Rektör Muzaffer Şeker, toplumda sigara tüketmesine rağmen sigara tüketmekten rahatsız olan ve ‘bir fırsat olsa da bıraksam’ diyen insanların olduğuna dikkat çekti. Bu durumda olan vatandaşlara yardımcı olmak ve farkındalık oluşturmak adına 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü’nde böyle bir etkinliğin düzenlendiğini ifade eden Şeker, sigaranın hayatın birçok alanında insanları asosyalleştirdiğini vurgulayarak bu alışkanlığın sağlığa ve ekonomiye ciddi zararlarının bulunduğunu belirtti.
Sigaraya başlamayanların bu zararlı ürünü hiç denememeleri gerektiğini anlatan Prof. Dr. Muzaffer Şeker, sigara tüketicilerinin de bir an önce bırakmak için gayret göstermeleri gerektiğini söyledi. Sigarayı bırakmak isteyenlerin profesyonel destekle bu süreci yürütmesinin doğru olacağını dile getiren Şeker, sigara içenlerin ülke ekonomisine ve sağlık harcamalarına ciddi zarar verdiğini anlattı.
Meram Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı sigara bırakma konusunda profesyonel destek verdiğini söyleyen Rektör Şeker, “Sigara herkesin ortak sorunu bu sorunu beraberce çözmek zorundayız” dedi.
Sigara içenlerin çevresine ve çocuklarına zarar verdiğini dile getiren Muzaffer Şeker, böylece kul hakkına da girildiğini kaydetti. Şeker, kampanyanın başarılı olması temennisiyle sözlerini noktaladı.
Meram Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruhuşen Kutlu, gençlerin sigaraya başlamaması konusunda ciddi önem verilmesi gerektiğini ifade etti. Kutlu, toplumun önde gelenlerini ve gençlerin örnek aldığı isimleri sigaraya özendirici davranışlardan uzak durması konusunda uyardı. Kutlu, sigarayı bırakmak isteyenlere polikliniklerinde yardımcı olabileceklerini vurguladı.