İzmir’in Bayraklı ilçesinde, belediyenin açtığı kuaförlük kursu yoğun ilgi görüyor.
Bayraklı ilçesine kuaförlük kursuna katılan kadınlar, uygulamalı eğitim ile meslek ediniyor. Kurs merkezlerinde yaklaşık 6 ay eğitim gören kadınlar, usta öğreticiler eşliğinde, saç ve cilt analizi, müşteri karşılama uğurlama, hijyen, saç bakım kozmetikleri, saç kesimi ve boyama gibi çeşitli eğitimleri uygulamalı olarak öğreniyor.
Bayraklı Belediyesinin ücretsiz kuaförlük hizmetinden bugüne kadar yüzlerce kadın eğitimlerini başarı ile bitirerek belge almaya hak kazandı. Kurs sonunda belgelerini alan kadınlar, iş imkanı bularak aile ekonomilerine katkı sağlarken, aynı zamanda eğitimlerine devam ederek kendi iş yerlerini açtı.
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kadınların ekonomik özgürlüklerini elde etmeleri için meslek edindirme kursları açtıklarını belirterek, “Kadınlarımız bu düzenlediğimiz kurslara katılarak meslek ediniyorlar. Kuaförlük kursumuz bunlardan bir tanesi. Burada eğitim alan kadınlarımız hem iş bulabiliyor hem de kendi iş yerlerini açabiliyorlar. Kurslarımız sürüyor. Herkesi bekliyoruz” dedi.