Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Etkinlik kapsamında Yakutiye Kent Meydanından, Havuz Başı Kent Meydanına kadar yürüyüş yapıldı.

Yoğun katılımla gerçekleşen yürüyüşe Erzurum Vali Yardımcısı Muharrem Eligül, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, İl Müftüsü Hasan Hüseyin Sula, Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürü Selahattin Karslı, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halil Karapınar, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Polat, engelli dernekleri temsilcileri ve üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Özel Bakım Rehabilitasyon Merkezlerinde kalan engelli vatandaşlar, bazı kreşlerin öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Vatandaşlar ellerindeki ‘En Büyük Engel Sevgisizliktir’, ‘Biz Birlikte Güçlüyüz’ gibi pankartlarla yürüyüş yaptılar.

Altı Nokta Körler Derneği Başkanlığı, Erzurum Zihinsel Engelliler Derneği, Erzurum Down Sendrom ve Zihinsel Engelliler Derneği adına bir açıklama yapan Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, engelliler ile ilgili yapılan düzenlemelerin öneminİ vurgulayarak, engellilerin yaşadığı sorunlara değindi.

Efe, 2005 yılında yürürlüğe giren 5378 sayılı yasaya göre kamuya açık alan, bina ve ulaşım araçlarının başta engelliler olmak üzere herkes için erişebilir olmasının sağlanması hususunu içerdiğini anımsatarak, ilgili kurumların bu konuda daha duyarlı olmasını istedi.

Efe, sağlık kurulu raporlarının da objektif olmasının önemine değinerek, “Toplumun, hükümetin ve yerel yönetimlerin engelliler konusundaki çalışmalarını artırmalarını ve sağlıklı bireyler gibi haklarımızdan eşit biçimde yararlanmak istiyoruz” dedi.

ASP İl Müdürü İlbaş ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak engellilerle ilgili farkındalık düzeyini artırmak için sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.

İlbaş, etkinliğe katılanlara teşekkür ederek, engelli vatandaşlarımıza ve onların değerli ailelerine sağlık, mutluluk ve huzurlu bir yaşam diledi.

Erzurum Vali Yardımcısı Eligül de herkesin engelli adayı olduğunu belirterek, “Hepimiz engelli adayıyız. Bir dakika sonrasında ne olacağını bilmiyoruz, engellilere sahip çıkmalıyız. Etkinliğe emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu haftanın engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne katkıda bulunmasını ve engellilerimizle diğer vatandaşlarımızın dayanışma sağlamasını temenni ediyorum” dedi.

Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.