Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU) Midyat’ta su abone ücretlerinde indirime gitti.
MARSU Midyat Şube sorumlusu Mehmet Emin Özel, hizmet alanı içinde yer alan yerleşim alanlarında, 2015 yılı itibarıyla su abone fiyat tarifelerinde indirime gittiğini söyledi. Bahçelievler Mahallesi, İskenderun Caddesi’nde hizmete giren MARSU biriminde çalışmalar hakkında bilgiler veren MARSU Midyat sorumlusu Mehmet Emin Özel, "Vatandaşlara yardımcı olmaları talimatı veriyoruz. Halk mağdur olmaması için yapı kullan izni dahi olmayan ve belediyenin diğer hizmetlerinden yararlanan her aboneye su abonesi bağlıyoruz. Midyat ta 13 bin 905 aboneye hizmet veriyoruz. Ayda ortamla 400-500 yeni su abonesi yapılmaktadır. Daha önce belediye hizmetlerinden yararlanan abonelere yapı kullanma izni aranmaktaydı. Ancak MARSU’un kurulması ile yeni abone olacaklardan herhangi bir hizmete bakılmaksızın abone olmak isteyen vatandaşlarımıza su aboneliği bağlamaktayız. Ayrıca, vatandaşlarımızın 150 lira olarak alınan abone ücretlerini indirerek 65 lira alınması karara bağlandı" dedi.
HALKI SUSUZ BIRAKMAYACAĞIZ"
Midyat’ta yazın yaşanan içme suyu sorunun ortadan kalkacağını belirten Özel, "Halkı susuz bırakmayacağımıza söz veriyoruz. 20 kilometrelik yeni hattımız 2016 yılında bitirilmesi için çalışmalar aralıksız sürüyor. Yeni döşenecek 800 milimetre çapındaki çelik borular döşenmeye başlandı. Su işletmesinde yeni bir yapılanmaya gidildi. Gölcük, Cumhuriyet ve Seyitler mahallelerinde 2015 yılında su ve kanalizasyon şebekesinin bağlanacak" diye konuştu.