Adıyaman’ın Gerger İlçe Belediyesi Diyarbakır’a bağlanmak için meclis kararı aldı.
Adıyaman’ın 61 yıllık ilçesi olan Gerger’in Belediye Meclis üyeleri Adıyaman’dan yeterli hizmetleri alamadıklarını iddia ederek, Diyarbakır’a bağlanmak için meclis kararı aldı. Nisan ayı meclis toplantısı Saadet Partili Zeynal Aslan başkanlığında gerçekleşti. Yapılan toplantıda Başkan Zeynal Aslan, yeteri kadar hizmet alınmadığını belirterek, Malatya’ya bağlanmayı önerdi. Meclis üyeleri Diyarbakar’a bağlanmanın daha doğru olacağını belirterek, oylama yapıldı.
Yapılan oylamada 9 meclis üyesinden 6’sı Diyarbakır’a, Başkan Zeynal Aslan Malatya’ya bağlanılması yönünde oy kullanırken, 2 meclis üyesi çekimser kalarak oy kullanmadı.
Diyarbakır’ın Büyükşehir olması nedeniyle kendilerine daha fazla hizmet geleceğini kaydeden Başkan Zeynal Aslan, “Aldığımız bu karar sisteme dair bir karardır. Adıyaman’dan beklentilerimiz bir türlü karşılanmadı. 2002’den beri AK Partiye ilçemizden her zaman yüksek oy çıkmaktadır. Her tarafta yollar, binalar yapılırken Gerger ilçesi halen eksi bütçesi kısıtlı hükümetler dönemini yaşıyor. Adıyaman’dan istediğimizi alamıyorsak başka ile bağlanmanın doğru olacağı kanaati oluştu. Ben Malatya’yı önerdim ancak oy çokluğuyla Diyarbakır’a bağlanma kararı çıktı. Evraklarımızı hazırlayacağız ve önce Valiliğe sonra İçişleri Bakanlığına sunacağız. Diyarbakır’ın büyük şehir olması nedeniyle yatırımlardan daha fazla pay alacağımızı düşünüyorum. Adıyaman’ı kendi lügatimizden silme kararı aldık. Diyarbakır’ın bize daha fazla sahiplik edeceğine inanıyoruz” dedi.