Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Merkezi tarafından Ağrı’da belirlenen yeni yönetimin görev teslimi sebebiyle düzenlenen 2. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Ağrı Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda kuran-ı Kerim tilaveti ile başlatılan Türkiye Gençlik Vakfı Ağrı İl Temsilciliği 2. Olağan Genel Kurulu Toplantısı, teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Enes Eminoğlu ile 3. Bölge Koordinatörü Recep Can’ın katılımıyla gerçekleşti. Programa katılan Türkiye Gençlik Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Enes Eminoğlu vakfın kuruluş amacına yönelik yaptığı konuşmasında, "2013’ün sonunda kurulan vakfın ülkemizin genel sorunu olan gençliğin gelişimi ve eğitiminde kültür çalışmaları konularını ele alarak, bu alanda yapılabilecek olan çalışmalarda gönüllü bireyleri bir araya getirmek için çalışıyoruz." Dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Eminoğlu, "Davamız Peygamber Efendimiz’e peygamberlik görevinin verildiği tarihte başladı. Türkiye Gençlik Vakfı 81 ilde faaliyet gösteriyor. Gençlerin ahlak, kültür ve eğitim seviyelerinin geliştirilip aile bağlarını güçlendirmeleri, yeni hedeflerle ve yeni projelerle başarılar elde ederek daha gelişmiş bir ülkeyi gelecek nesillere aktarmak hedefindeyiz” ifadelerini kullandı.

Genel Kurulun açılışında konuşan Ağrı İl Temsilcisi Abdulkadir Toğrul ise “Bizler TÜGVA ailesi olarak sürdürülebilir hedeflerle beraber gençliğin toplumda ki rolünü güçlendirerek, geleceğe daha emin adımlarla yürümek ve tarihi değerlerimize sahip çıkan bir gençlikle daha güzel gelecek sağlayacağımız inancındayım” şeklinde konuştu.