Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, InLove Balo ve Kokteyl Salonu’nda düzenlediği kahvaltılı basın toplantısı ile görevde bulunduğu 6 yılın değerlendirilmesini yaparak projelerini tanıttı.
2009 yılında Yenimahalle Belediyesi’ni devraldığını hatırlatan Yaşar, 6 yıl içerisinde Yenimahalle için yaptıklarını anlattı. Yaşar, "Yenimahalle’de ben göreve geldiğimde başka ilçeler konuşuluyordu. Ama bugün Yenimahalle yaptığı işlerle, kaynakları doğru, verimli kullanmasıyla, vatandaşa hizmeti hızlı vermesiyle, vatandaş memnuniyetiyle herkesin takdirini kazanmış, bize oy veren vermeyen vatandaşlarımızın, saygıyla sokakları gezdiğimizde memnuniyetini görüyoruz. Yükümün ne kadar ağır olduğunu biliyorum" ifadelerini kullandı.
Genç, yaşlı, kadın, engelli, Yenimahalle halkı için yeni projeleri hayata geçireceğine dikkat çeken Yaşar, “Bülent Ecevit Spor Kompleksi, Ankara’da en büyük kadın sığınma evini gelecek ay içerisinde hizmete sokacağız. Yenimahalle’de kapalı bir pazar yeri yok. Artık bu dönem bitti. Pazar AVM diyoruz biz bunlara, kapalı pazar yerinde alışveriş yapma imkanı var. Geçen sene 22 tane park yaptık. Bunun bir kısmını açtık. 10 tane parkı da Nisan ayı içersinde bölgedeki vatandaşların hizmetine sunacağız. Şunu iddia ediyorum, Türkiye’de en güçlü alt yapısına sahip tek belediye, Yenimahalle Belediyesi’dir. Biz hizmeti ayağa getirmek için varız” diye konuştu.
Bu sene ihalesi yapılan ve ihalesi yapılacak projelerle ilgili Yaşar şu bilgileri verdi:
“En önemli projelerimizden biri Karşıyaka Pazar yeri. 27 bin metrekare çok güzel bir yer. Pazar yeri, yüzme havuzu, kafelere ve vatandaşımızın her türlü o bölgedeki eksikliğini giderecek bizim için mega proje dediğimiz büyük bir projeyi Yenimahalle Belediyesi’nin ekonomik olarak da en yüksek projelerinden biri olan Karşıyaka Pazar yerini inşallah Nisan ayı içerisinde ihalesini yapacağız. 2016’nın sonuna doğru da kurdelesini hep beraber keseceğiz. Umut Evi projemiz var. Engelliler ile ilgili hiçbir şey teslim almadım. Ama bugün geldiğimiz nokta da engelliler konusunda küçük bütçesine rağmen en güçlü çalışmalar yaptık. Onun için engelli vatandaşın sağlıklı vatandaş kadar hakkının önemli olduğuna inanıyorum. Spora önem veriyoruz ama profesyonel anlamda değil. Amatör grupları kazandırmaya çalışıyoruz. Kötü alışkanlıkları olan çocuklarımızı spora yönlendirmeye çalışıyoruz. Batıkent stadını bu sene ihale edeceğiz. Modern bir hale getiriyoruz. Yenimahalle’nin eksiği olan kapalı spor salonu konusunda arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki sene onu da ihale ederek, kapalı spor salonunu inşallah hizmete sokacağız.”
Yaşar, şöyle devam etti:
"Yüksek fiyatlarla bazı alışveriş merkezlerinin altında müzeler var biliyorsunuz. Onunla ilgili biz Yenimahalle’de çok güzel bir projeyi tamamladık. Çocuk Müzesini bu sene gerçekleştireceğiz. Orada bütün çocuklarımıza eğitim vereceğiz, oynayacak, aileleri dinlendirecek. Çocuk, anne- baba sevgisini yaşatacak, arkadaşlık kuracak bir projeyi daha Yenimahalle kaynakları ile Yenimahalle’ye kazandıracağız. Yenimahalle’de kalan yerlere ağaçlandırma çalışmalarını devam ettireceğiz. Sadece ağacı dikmekle değil, bakımıyla da park caddelerde ciddi bir şekilde çalışıyoruz. Yenimahalle’de 20’ye yakın parkı Yenimahalleli gençlere, çocuklara kazandırmak için ihaleyi yaptık.”