Maltepe Belediyesi, bünyesinde görev alan stajyerlere hem belediyeyi tanıttı, hem de temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verdi.

Maltepe Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile İş Sağlığı ve Güvenliği birimi tarafından, belediyede çeşitli departmanlarda görevli 200’e yakın stajyere eğitim verildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Aysel Özdemir tarafından, belediyenin tanıtımın içeren eğitimden sonra, stajyerler bazı konularda bilgilendirildi. Bu tanıtım eğitim sonrası İş Sağlığı ve Güvenliği birimi yetkilileri tarafından stajyerlere, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile bu kapsamdaki çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, işyeri temizliği ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri ve ilkyardım konularından bilgi verildi. Stajyerler, eğitimlerde; kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, parlama, patlama, yangın ve yangından korunma, ekranlı araçlarla çalışma, elektrik, tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri ile tekniklerinin uygulanması, güvenlik ve sağlık işaretleri, kişisel koruyucu donanım kullanımı, iş sağlığı ve güvenliği genel kurulları ve güvenlik kültürü ile tahliye ve kurtarma konularında da ne yapacakları konusunda bilgilendirildi.

Eğitim sonrası bir sınav düzenlenerek, bu sınavda başarılı olan stajyerlere “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Katılım Belgesi” verildi.