Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi’nin bugün yapılan meclis toplantısına, CHP’li Meclis Üyesi Ahmet Ergev’in, isim vermeden belediyede mobbing uygulandığı iddiası damga vurdu. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ise iddianın ispatlanmasını istedi.
Akdeniz Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Akdeniz Belediyesi’nin 2015 yılı ilk meclis toplantısı bugün belediyenin konferans salonunda yapıldı. Toplantıda, CHP’li Meclis Üyesi Ahmet Ergev, isim vermeden belediyede mobbing uygulandığı iddiasını gündeme getirdi. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ise bu iddianın çok ağır bir suçlama olduğunu belirterek, “İsim verilmesi veya mobbingin ispatlanması gerekir. Böylesi ağır ithamlarla belediyemizi, bizleri, dolayısıyla partimizi zan altında bırakmaya hiç kimsenin hakkı yoktur” dedi.
Yılın ilk meclis toplantısına Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ile Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Vekili Fayik Eroğlu’nun başkanlık etti. Gündem maddelerinin ele alındığı toplantıda, gizli oylama sonucu 5 üyeli Denetim Komisyonu’na, Fayik Eroğlu, Hidayet Aksu, Hediye Eren, Mahmut Dönmez ve Ahmet Yertan seçildi.
SEVGİLİSİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLEN SEDA’NIN ADI AKDENİZ’İN BİR PARKINA VERİLECEK
Toplantıda, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcıları Sebahat Gençtarih Cebe ve Ülfiye Özcan ile Meclis üyesi Ayşe Aydoğan tarafından Meclis’e bir önerge sunuldu. Dikkat çekici önergede, Mersin’de geçen yıl Ekim ayında erkek arkadaşı Zeynel A. tarafından öldürülen Seda Taşman’ın adının, Bahçe Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde yer alan ve Akdeniz Belediyesi sınırları içinde kalan bir parka verilmesi teklif edildi. Meclis üyeleri tarafından görüşülen önergeyle ilgili nihai kararın, Meclis’in bir sonraki birleşiminde verilmesi karara bağlandı.
Bu sırada söz alan Eş Başkan Mutlu, cinayetten sonra Seda Taşman’ın annesine ve aile yakınlarına taziye ziyareti gerçekleştirdiklerini aktararak, böyle bir talebin de öldürülen genç kadının annesinden geldiğini belirtti. Mutlu, adı geçen parkın, evine çok yakın olması nedeniyle bakım ve temizliğinin, çoğu zaman Seda Taşman’ın annesi tarafından gönüllü şekilde yapıldığını da söyledi. Meclis üyelerinin öneriyle ilgili görüşlerini açıklamasının ardından Mutlu, bu konudaki görüş ve önerilerin bir sonraki birleşimde tekrar gündeme geleceğini, Meclis’te alınacak karara göre de durumun netleşeceğini kaydetti.
“MOBBİNG İDDİASI ASLA KABUL EDİLEMEZ”
Meclis Üyesi Ergev’in iddiası ise toplantıya damga vurdu. Meclis’in temenni ve öneriler bölümünde söz alan CHP’li Meclis Üyesi Ahmet Ergev, bazı idarecilerin kadrolu çalışanlara mobbing uyguladığını iddia etti. Ergev, mobbing uyguladığı ve uygulandığı iddia edilen kişilerin isimlerini ise veremeyeceğini söyledi.
Ergev’in iddiası üzerine konuşan Eş Başkan Mutlu, iddianın çok ağır bir suçlama olduğunu belirterek, isim verilmesi veya mobbingin ispatlanması gerektiğini söyledi. Mutlu, "Belediyemizde mobbing uygulandığı iddiasını kabul etmemiz asla mümkün değildir. Bu iddia cidden ağır bir itham ve suçlamadır. Bu iddianın ispat edilmesi veya isim verilmesi gerekir. Zira bunun bir temenni veya öneri olmadığı, önyargıyla verilmiş bir karar olduğu açıktır. Biz buna itiraz ediyoruz. Mobbing, asla kabul edemeyeceğimiz bir durumdur. Elbette yeni dönemde tüm personelimizin verimli, etkin ve iş barışı içinde çalışmasını istiyoruz, bekliyoruz. Bu en doğal hakkımızdır. Fakat böylesi ağır ithamlarla belediyemizi, bizleri, dolayısıyla partimizi zan altında bırakmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Geçmiş yıllarda hiç işe gelmeden maaş alanlar olduğunu biliyorduk ve bunu ortadan kaldırdık. Ancak anlaşılan halen işe gelmeden, çalışmadan, emek vermeden maaş almak isteyenler var. Bu durumu engellemek istediğimizde de bizleri Mersin kamuoyu önünde tartıştırmak, zayıf düşürmek isteyenler olduğunu görüyoruz" diye konuştu.