Ankara’da gerçekleşen Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun 7'nci Olağan Genel Kurulu’nda tek liste ile gerçekleşen seçimde, 366 delege oy kullandı. Seçime tek aday olarak giren mevcut Başkan Halil İbrahim Balcı, oyların 282'sini alarak yeniden seçildi.

'SORUNLARA BİRLİKTE ÇÖZÜM BULACAĞIZ^'

Başkan Balcı, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, delegelere teşekkür ederek, "Kazanan fırıncı esnafı olmuştur. Daha çok çalışacak, sorunlarımıza hep birlikte çözüm bulmaya devam edeceğiz. Bizim sektörle ilgili çalışmalarımız devam edecektir. 7. Olağan Genel Kurulumuza katılarak gücümüze güç katan başta değerli oda başkanlarım ve yönetim kurulu üyelerine, Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Nihat Pakdil, milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonumuzun yönetim kademesine ve kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

'EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE'

Balcı, "El ele, gönül gönüle, sahip olduğumuz birlik ve beraberlikle inşallah daha çok işler yapacak, sektörümüzü yükselen değerini kat ve kat artıracağız” dedi. Un regülasyonu ile ilgili yoğun çalışmalar yaptıklarını anlatan Balcı; “Bir mağduriyetin yaşanmaması için bununla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Unda destekleme çıktı ama önemli olan bu desteklemenin nasıl olacağı, kaç firma tarafından olacağı ve fırıncı esnafımızın ne kadar kolay ulaşacağı. Suiistimalin olmaması gerekiyor. Bununla ilgili görüşmelerimiz devam edecek.  

'SIKINTILI SÜREÇ'

Sakıntılı bir süreçten geçildiğini dile getiren Başkan Balcı, "Yaptığımız hesaplamalara göre eğer un desteklemesi olmasaydı 50 kilogramlık un çuvalı 450 lira olacaktı. Bu durumda 200 gramlık ekmeğin 5 lira olsa bile fırıncıyı kurtarmayacağını hesapladık. TMO’nun un regülasyonu kapsamında fırıncı esnafına 325 lira artı nakliye fiyat ile tahsis ettiği 50 kilogramlık uygulaması devam ederse bu geçiş döneminde hem vatandaşın makul kabul edeceği hem de esnafımızın mağdur olmayacağını düşünüyorum" diye konuştu. Özakkaya Fırıncılık Ltd. Şti 
Yönetim Kurulu Başkanı Çarşamba Fırıncılar Odası Başkanı Esat Akkaya, yeni dönemde de Fırıncılar Federasyonu Başkan vekili görevine getirildi. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.