Diyarbakır’da bir grup erkek, kadına yönelik şiddeti ve Özgecan Aslan’ın ölümünü protesto etmek için peruk takarak eylem yaptı.
Diyarbakır Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığı tarafından kentte faaliyet gösteren bazı kuaförlerin katılımıyla, Özgecan Aslan’ın ölümünü ve kadına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla peruk takarak eylem yaptı. ‘Kadına şiddet erkeklikse biz erkek değiliz’ sloganlarıyla başlarına peruk takarak protesto eylemi yapan kuaförler, Mersin’de öldürülen Özgencan Aslan’ın ölümünü kınadıklarını dile getirdi.
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde toplanan kuaför ve berberler adına konuşan Diyarbakır Berberler ve Kuaförler Odası Başkan Ahmet Cemil Değirmenci, kadına yönelik şiddetin son bulması için kendilerine düşen sosyal sorumlulukları nedeniyle böylesi bir eylem düzenlediklerini ifade ederek, “Kadınlarımızın, analarımızın yaşadıkları bu olumsuzluk ve ölümlere aynı zaman da haykırışlarına ortak olmak bu sorunu sorun olmaktan çıkarılmasını sağlamak insan olabilmenin yanında erkek gözüyle de katkı sunmak istiyoruz. Bu yaşamsal öneme sahip sorunu ortadan kaldırma mücadelesinde bizler Diyarbakır Berberler ve Kuaförler odası olarak sosyal politikaların yaşama geçmesi için hazır olduğumuzu başta kadınlarımız olmak üzere tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Kadına şiddet erkeklikse biz erkek değiliz’’ dedi.