İnternet Habercileri Cemiyeti Derneği (İHACDER) Başkanı Kemal Turgut, yeni yılda İnternet medyacılarını ilgilendiren güzel gelişmeler olacağını belirtti.
Malatya İnternet Habercileri Cemiyeti Derneği Kemal Turgut, yaptığı açıklamada, şunları belirtti:
“Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın, geçtiğimiz günlerde verdiği demecinde “internet medyasındaki kesimlerle ilgili basın kanununda bir değişiklik öngördüklerini” belirttiğini ifade etti. Bakan Elvan, açıklamasında; "Değişik çalışmaları yaptık. Bakanlar Kurulu’nda bunu tartıştık. Meclise sunduk. İnternet medyasında çalışanlar artık gazeteci sayılacaklar. Basın kartı sahibi olacaklar. Resmi ilan ve reklamlardan faydalanacaklar. Diğer basın mensuplarının hakları ne ise internet medyasında çalışanların hakları da o olacak. İnşallah kısa bir süre içinde bu yasayı da meclisten geçirir internet medyasında çalışan kardeşlerimize bir rahatlama ve nefes alma fırsatı tanımış oluruz ‘ifadelerini kullanmıştı. Yeni yılda inşallah internet medyacılarını ilgilendiren güzel gelişmeler olacaktır. “
İHACDER Başkanı Turgut, “Sayın Bakan’ın açıklamalarından anlaşılacağı üzere taslak halinde mecliste bekleyen “yasa tasarısı” önümüzdeki aylarda mecliste oylanarak yasalaşacak. Binlerce İnternet Haber Sitesi ve çalışanları bu yasanın çıkacağı günü merakla beklemektedir. Malatya’da da bu işi hakkıyla yapan ve sadece internet üzerinden yayınlarını istikrarlı bir şekilde sürdüren onlarca haber sitemiz mevcut. Dileğimiz çıkacak olan yasanın İnternet Habercilerinin altından kalkamayacağı yaptırımları içermez” İfadelerini kullandı.
Kemal Turgut, söz konusu yasa tasarısı hazırlanırken, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği, Radyo Televizyon Yayıncıları Federasyonu, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği, Gazeteciler Cemiyeti ve Tüm İnternet Medyası Derneği gibi meslek örgütlerinin görüşü doğrultusunda hazırlanan yasa tasarısı ile 5187 sayılı Basın Kanunu kapsamına alınacağının altını çizdi.