Fiat’ın Aydın Kuşadası’ndaki bayisi 2000 Motorlu Taşıtlar, satış ve servis hizmetlerini tek çatı altında toplayan yeni tesisini hizmete sundu.
1991 yılından bu yana Fiat ailesinin önemli bir üyesi olan ve hizmet kalitesiyle müşteri memnuniyetinde ilk 10 bayi içinde yer alan 2000 Motorlu Taşıtlar, Kuşadası’ndaki yeni tesislerinin resmi açılışını törenle gerçekleştirdi.
2000 Motorlu Taşıtlar’ın Fiat’ın satış, satış sonrası, servis ve yedek parça faaliyetlerini tek çatı altında toplayan yeni entegre tesisinin açılışına, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Tofaş CEO’su Cengiz Erolduve Fiat İş Birimi Direktörü Okan Baş’ın yanı sıra geniş bir davetli grubu katıldı. 2000 Motorlu Taşıtlar’ın yeni tesisleri, 5.271 metrekaresi kapalı olmak üzere, 10.700 metrekarelik alanda hizmet veriyor. 50 kişinin görev yaptığı tesiste, satış, satış sonrası, yedek parça, servis, sigorta ve Otoeksper markası ile 2. El hizmetleri bir arada sunuluyor.
2000 Motorlu Taşıtlar’ın yeni tesisinin açılışıyla ilgili konuşan Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, “Koç Topluluğu olarak, bayilerimizin yaptığı her yeni yatırımla gururlanıyoruz. Geleceğimize duyduğumuz inanç ve güven böyle anlamlı günlerde daha da pekişiyor. 2000 Motorlu Taşıtlar’ın bu değerli tesis yatırımında emeği geçen herkese başarı ve bol kazanç diliyorum.” dedi.
Konuşmasında Koç Topluluğu’nun Türkiye’nin geleceğine olan inancı ve Tofaş’ın yatırım kararlarına da değinen Çimen, “Topluluğumuzun ülkemizin geleceğine olan inancının güncel örneklerinden biri de Tofaş’ın hayata geçirdiği büyük yatırımlardır. Tofaş’ta geçtiğimiz iki yılda yaklaşık 1,5 milyar dolara varan yeni ürün yatırımlarına imza attık. Bunlar otomotiv sektöründe tarihe geçecek büyüklükte yatırımlardır. Yeni model yatırımlarımızın ilk ürünü Doblò Amerika‘nın ihracatına başlandı. RAM markası altında Amerika ve Kanada pazarlarına sunulan Doblò büyük bir beğeniyle karşılandı. Tofaş’ın otomotivin beşiğine yaptığı bu ihracat hamlesi sektörümüzün gururu olurken, Türk mühendisliğinin küresel başarısını da ortaya koyuyor.” diyerek sözlerini noktaladı.
Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu ise “Uzun yıllardır Tofaş bayi teşkilatının değerli bir üyesi olan 2000 Motorlu Taşıtlar, Fiat markasını bölgede başarıyla temsil ediyor. %95’in üzerindeki müşteri memnuniyeti seviyesiyle uzun yıllardır “En iyi ilk 10 bayimiz” arasında yer alıyor. Yenilenerek 11 bin metrekarelik alana erişen bu tesis bizim için de gerçek bir gurur kaynağı… Büyümeye devam eden iç pazar ve satışına başlayacağımız yeni modellerimizi göz önüne aldığımda, bayimiz tarafından yapılan yatırımın zamanlaması da çok isabetli oldu. Tofaş olarak, mevcut modellerimizin yenilenmesi ve 3 yeni binek otomobil geliştirmek için, önemli yatırım kararları aldık. Yeni model yatırımlarımızı hayata geçirmeye başladığımız 2015 yılında,
Türkiye otomotiv pazarının da olumlu bir seyir izliyor oluşu bizim için son derece memnuniyet verici bir gelişme” diye konuştu.
Türkiye pazarı satışlarında yerli araç payı en yüksek firmanın Tofaş olduğunu vurgulayan Eroldu, “2014 yılında sattığımız araçların %84’ü Bursa fabrikamızda üretildi. 1971 yılında üretime başlayan fabrikamızda toplam üretim adedimiz 4,8 milyona ulaştı. Ülke ekonomisine yaptığımız katkı bizim için en önemli gurur kaynağı. Elde ettiğimiz başarılarımızın ardında, 2000 Motorlu Taşıtlar gibi tecrübeli ve başarılı bayilerimizin etkisi tartışılmaz. Fiat markamızı ve bayilerimizi yılın ikinci yarısında daha da hareketli bir dönem bekliyor. Merakla beklenen ve önümüzdeki günlerde lansmanını gerçekleştireceğimiz Yeni Sedan, ekim ayında pazarda yerini alacak. Yeni Sedan’ın ardından, önümüzdeki yıl devreye alacağımız Hatchback Ve Station Wagon otomobillerle birlikte yepyeni bir döneme gireceğiz. Değerli iş ortağımızın, başarılı performansının katlanarak büyüyeceğine inanıyorum. Tofaş’ın müşteri memnuniyetini ön plana taşıyan kaliteli hizmet anlayışı doğrultusunda hayat bulan bu değerli tesis yatırımının, Aydın ve çevresindeki konumumuzu daha da güçlendireceği inancıyla, hepimize hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.