Devrek Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ilçenin ekonomisini masaya yatırdı.
Zonguldak’ın Devrek’ ilçesinde faaliyette bulunan Devrek TSO tarafından Devrek- Gökçebey ilçelerinin ve bölgenin ekonomik sorunlarını masaya yatırarak çözüm önerileri hazırlamak amacıyla çalıştay düzenledi. Devrek TSO konferans salonunda düzenlenen çalıştay da Devrek ve Gökçebey ilçelerinin ekonomik sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. Türkiye Odalar Borsalar Birliği(TOOB) Zonguldak İli Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr Ferdi Kesikoğlu ve TSO Genel Sekreteri Cihat Yaban koordinatörlüğünde düzenlenen çalıştay da meslek komitesi üyeleri, kadın ve genç girişimciler masa grupları oluşturarak her iki ilçenin ve bölgenin ekonomisinin temel sorun ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Üniversite öğrencilerinin raportörlüğünü gerçekleştirdiği çalışmada akademik danışman tarafından Dünya, Türkiye, Zonguldak ve Devrek Ekonomisi konulu birde sunum gerçekleştirildi.
Düzenlenen programda konuşan TSO Başkanı Ertan Civak,”Düzenlediğimiz bu çalıştay ile ilçemizin ve bölgemizin geleceğine yönelik fırsat ve tehditleri ortaya koymayı hedefliyoruz. Akademik danışmanımız nezdinde gerçekleştirdiğimiz bu çalıştayı diğer ilçelerinde yoğun katlımı ile gerçekleştirdik. Sorunları en alt kademeden tespit edilerek ilçemizin ekonomik anlamda yol haritasının birlikte belirlenmesinin önemli olduğu kanaatindeyim. Bugünkü çalıştayımıza uzaktan yakından katılan komitelerdeki üyelerimize, kadın ve genç girişimcilerimize kamu ve özel sektörün yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Düzenlenen çalıştaya; AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Devrek Kaymakamı Yakup Güney, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hakan Zöhreyıldızı, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, Bakacakkadı Belediye Başkanı Sezgin Özdemir, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, AK Parti Zonguldak Milletvekili adayı Akın Kaymak, AK Parti İlçe Başkanı Serdar Kelebek, SP Zonguldak Milletvekili adayı Derya Özmekik, DESO Başkanı İsmet Akdemir, DMYO Müdürü Sefa Kocabaş, Emniyet Müdürü Fahri Küçük, banka müdürleri, işadamları, sivili toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.