Manavgat Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle Manavgat’ta “çocuğa yönelik ihmal ve istismar” konulu konferans düzenlendi.
Manavgat Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle Manavgat’ta “çocuğa yönelik ihmal ve istismar” konulu düzenlenen konferansa eğitim kurumlarının müdür yardımcıları, rehber öğretmenler ve sınıf rehber öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir ‘ihmal ve istismar olgusunun dünya tarihi kadar eski, bütün kültürlerde karşılaşılabilen bir sorun olduğunu belirterek; “Sürekli çocuklarımızla iç içe olan öğretmenlerimizin ihmal ve istismar konularında ayrıntılı bir şekilde bilgilenmelerinin zaruri olduğuna inanıyorum” dedi.
Konferansta Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Nevzat Özer ise sunumunda aile olgusunun önemine dikkat çekti. Günümüz çocuklarında en sık karşılaştığımız sorunlardan birin tatminsizlik birinin de sınırları bilmemek olduğuna değinen Özen boşanmış ailelerin arttığını, risk altındaki çocuklarının tespit edilmesinin önemini ifade etti.
ASP Psikologu Mehmet Koçak “Cinsel İstismar Nedir? Nasıl Anlaşılır konulu sunumuyla çocuklarda istismarın ipucu olabilecek tehlike işaretlerini, ASP Sosyologu Serdal Boztürkmen ise örnek vakalarla istismar olayının boyutlarını ve kuruluşların bu olgularla ilgili yaptığı çalışmaları anlattı.
Programın son bölümünde katılımcıların sorularını cevaplandıran uzmanlar koruyucu aile kavramından bahsetti. Seminerden sonra Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Nevzat Özer kendisinin yazmış olduğu ’Yaşamı Kendinizi Sorgulamak’ adlı kitabı imzaladı.