Eskişehir’in Batıkent Mahallesi’ndeki boş bir arazide 14 Mart’ta İngiltere’deki Leeds Üniversitesi siyaset ve Uluslararası Çalışmalar Bölümü doktora öğrencisi Erinç Pütün’ün cesedi köpekler parçalarken bulundu. Vücudunda derin kesikler olan Erinç Pütün’ü köpeklerin parçalayarak öldürmüş olabileceği iddia edildi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi morguna götürülen Pütün’e burada ölü muayenesi yapıldı. Cumhuriyet Savcısı nezaretinde 2 uzman doktor ve otopsi yardımcılarıyla yapılan ölü muayenesinde Erinç Pütün’ün vücudunun değişik bölgelerinde toplam 122 derin kesik olduğu tutanak altına alındı.

 
 KLASİK OTOPSİ YAPILMADI
  
Tutanakta,  bu kesiklerin, düzenli düzensiz olduğu için hayvan diş izi ve pençelerine bağlı oluştuğu ve ölümün bu kesiklere bağlı dış kanamadan dolayı oluştuğu kanaatine varıldığına karar verildiği kaydedildi.  Ayrıca, yapılan incelemede Pütün’ün vücudunda darp, kesici delici alet, ateşli silah, boğma ve boğulmaya ait bulgulara da rastlanmadığı belirtildi. Bunun üzerine ölü muayene tutanağında Erinç Pütün’ün cenazesine klasik otopsi yapılmasına gerek olmadığına da karar verilip ailesine teslim edildiği kaydedildi.
  
BABA PÜTÜN: EVDEN AYRILIR 4-5 GÜN GELMEZDİ
 
 Ölüm tutanağında kızının cesedini teşhis eden beyin cerrahı baba Opr.Dr. Reyhan Pütün’ün Cumhuriyet Savcısı’na verdiği ifadesine de yer verildi. Psikolojik sorunları olduğu söylediği kızının evden ayrılıp bazı dönemlerde 4-5 gün gelmediğini belirten Pütün, ifadesinde şunları anlattı:
 
 PSİKOLOJİK RAHATSIZLIĞI VARDI
  
"Kızım psikolojik rahatsızlığına rağmen ilaç kullanmayı kabul etmiyordu. Kalabalık içinde rehabilite olacağını düşünüyordu. Zaman zaman boş arazide yürürdü. Cuma günüde evden ayrıldı. Giderken yanında bir kaç günlük yiyecek götürürdü. Giderken nereye gideceğini söylememişti. Gittikten sonra bir daha kendisinden haber alamadık. Eve gelen polis, kızımın öldüğünü bildirdi."
 
  ÇITIRIK: KLASİK OTOPSİ YAPILMALIYDI
 
 Merkezi Adana’da bulunan Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık, Türkiye’de ilk kez bir insanın sokak köpekleri tarafından öldürüldüğü iddiasına rağmen, cesede klasik otopsi yapılmamasına anlam veremediklerini söyledi. Genç kadının ’ölüm tutanağı’nda klasik otopsiye gerek olmadığının vurgulandığını belirten Çıtırık, şu açıklamayı yaptı:
 
 "Erinç Pütün’e rahmet diliyor, ailesine bu dayanılmaz acıya katlanmaları için de sabır diliyoruz. Bu olay basında, ’otopsi yapıldı ve köpeklerin parçaladığı kesinlik kazandı’ olarak tamamen yalan bir ifade ile yer almıştır. Otopsi yapılmamıştır. Eğer bu elim olay bir insandan kaynaklandı ise, adalet tecelli etmemiş demektir. Bu konuda ise hiç bir istihbari çalışma yapılmamıştır. Hayatını kaybeden bu genç insana karşı toplumun görevi ve vicdani borcu olarak, emniyetçe istihbari çalışma ve savcılıkça da, ’klasik otopsi’ yaptırılmasını önemle talep ediyoruz. Tutanakta babanın ifadelerine yer verilmiş. Orada baba kızının evden ayrıldığı zaman 4-5 gün gelmediğini anlatıyor. Son ayrılığında kimlerle nerede nasıl görüştüğü, nerelerde kaldığı, kimlerle telefonlaştığının detaylı olarak araştırılmasını talep ediyoruz."