DÜZCE (AA) - Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) ile Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen "13-14 Yaş Türkiye Güreş Şampiyonası" sona erdi.

Kalıcı Konutlar Spor Salonu'nda 4 gün süren şampiyonaya, 66 kentten 627 sporcu katıldı. Son gün gerçekleştirilen final müsabakaları ile son bulan şampiyonayla ilgili AA muhabirine bilgi veren TGF Disiplin Kurulu Başkanı Ramazan Topal, müsabakaların serbest ve grekoromen kategorisinde yapıldığını söyledi.

Şampiyonanın sorunsuz bir şekilde geçtiğini belirten Topal, "Şampiyonaya katılım çok güzeldi. Güreşte altyapımız oldukça iyi. Devlet büyüklerimiz güreşe oldukça meyilli ve destek veriyor. Bu desteğin meyvelerini almaya başladık. Devlet desteği olmadan bu sporun devamı sağlanmaz. Güreş sporunda ferdi olarak başarı oldukça zor" diye konuştu.

 

-"Geleceğin milli sporcuları buradan yetişiyor"

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Okul Sporları Koordinatörü Mehmet Hanefi Uzunoğlu ise organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Uzunoğlu, "Milli sporcularımız bu minderlerde yetişecek. Burası 13-14 yaş grubu ve gençlerin yetişmesi buradan başlar. Yani geleceğin milli sporcuları buradan yetişiyor. Buradan milli takıma seçilen çocuklarımız olacak. Bu çocuklarımız daha sonra kamplara alınacak. Kamplarda kendilerini yetiştirecekler ve ülkemizi temsil edecekler" ifadelerini kullandı.