ZONGULDAK (AA) – Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki Zonguldak Havalimanı'nda bulunan gümrük kapısına gelen gurbetçiler, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oylarını kullanmaya devam ediyor. 

Zonguldak Havalimanı'nda kurulan tek sandıkta bugün 14.00 itibarıyla tatil için gelen gurbetçilerden 91'i oylarını kullandı.

Oyunu kullanan gurbetçilerden Dursun Bayraklı (49),  gazetecilere yaptığı açıklamada, memleketi Zonguldak'a tatile geldiğini ve havaalanında ikinci kez oy kullandığını söyledi.

İnsanın kendi yöneticilerini seçebilmesinin gurbetçiler için güzel bir duygu olduğunu ifade eden Bayraklı, şöyle konuştu:

"Ben 25 yıldır Almanya'nın Kuzey Ren Bölgesi Bielefeld şehrinde yaşıyorum. Özel bir firmada çalışıyorum. Bu Türkiye'de ikinci oy kullanışım. İlk defa Ankara'da kullanmıştım. Burada da geçen yıl Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oyumu kullandım. Şimdi ise milletvekili seçimleri için oyumu kullanıyorum. İnsanın kendi yöneticilerini seçmesi yurt dışında yaşayan biz gurbetçiler için inanılmaz güzel bir duygu. Kimlerin seçileceğini, hangi yöneticilerin başa geçeceğini belirlemek ve bizleri yönetecek kişileri seçebiliyor olmamız bizim açımızdan çok güzel bir uygulama diyebilirim."

Oy kullanan Gülsen Bayraklı da (46), yaklaşık 34 yıldır yurtdışında yaşadığını belirterek, "Şu an çok heyecanlıyım. Orada oy kullanamadığımız için biraz içimiz buruk oluyordu. Burada şu an ikinci kez oyumu kullandım. Tabi bizimde inşallah bir katkımız olur. Diğer oyunu kullanamayan gurbetçi arkadaşlarımızı da temsil ettiğimizi söyleyebilirim" diye konuştu.