Samsun Büyükşehir Belediye Komisyon Toplantısı'nda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, "Atakum ilçesinde bir tane otoparkımız yok. Otopark yoksa ilçe belediyelerden gelen paraların akıbeti ne oldu?" diye sordu.

KASAYA AKTARILDI

Samsun Büyükşehir Belediyesi Plan Bütçe Komisyonu toplantısında, Büyükşehir ve 17 ilçenin 2023 yılı tahmini bütçelerinin toplam 9 milyar 338 milyon 899 bin TL olması maddeleri oy çokluğu ile kabul edilerek meclise havale edildi. Bütçe görüşmeleri kapsamında eleştirilerde bulunan Tekcan, "Otopark yapımları ile ilgili başlığımız var. Biliyorsunuz ki ilçe belediyelerimizden Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne verdiğimiz katkı payları var. Atakum Belediyesi olarak 10 milyon kadar bir tahakkukumuz var. Bunun da 3 milyon lirası Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin kasasına intikal etti. 6,5 milyon lirası da İller Bankası'ndaki paylarımızdan kesilip hesaplarınıza yatırılmaktadır. Bu paralar otopark yapımı için kullanılmak zorunda olan  paralardı. Ama Atakum Belediyesi'nde bir tane bile otopark yok.  Otopark yoksa ilçe belediyelerden gelen paraların akıbeti ne oldu?" diye sordu.

SOSYAL BELEDİYECİLİK TEPKİSİ

Ayrıca Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinde sosyal belediyeciliğe çok az bir rakam ayrıldığını öne süren Tekcan, "Biz genele baktığımızda maalesef ki sosyal belediyeciliği göremedik. Yardıma ihtiyacı olanlara ayırdığımız para 20 milyon 790 bin lira. Bütçeye vurduğumuzda binde 4. Yani bin birimlik bütçemizin sadece 4 birimini yardıma ihtiyacı olan insanlara ayırıyoruz. Kadın, çocuk için ayrılan bütçeye baktığımız zaman 10 binde 8. Yani sosyal belediyecilik adına şu an bütçemizin yüzde birini bile dolduramadık. Çok acı bir rakam bu. Samsun Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışına uygun davranmamış" dedi. 

Zeynep BARUTCU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.