Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile hafif olmak üzere Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimleri ile Elazığ, Edirne, Kırklareli, Amasya, Tokat ve Balıkesir'in batı kıyılarının yağışlı geçmesi tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle sağanak yağışlı, sabah ilk saatlerde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Muş ve Bitlis'in yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güneyli, Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 14

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 17

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 19

Adana: Parçalı ve az bulutlu 31

Antalya: Parçalı bulutlu 19

Samsun: Parçalı çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı 14

Trabzon: Parçalı çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı 15

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle hafif olmak üzere yağmur, sabah ilk saatlerde yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 10

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı 17