Türkiye’nin geleneksel ürünlerine dayalı renkli festivallerine bir yenisi daha eklendi. Şahin Sucukları’nın desteğiyle düzenlenen Türkiye’nin ilk Sucuk Festivali’nde binlerce kilo mangalda sucuk yapıldı. Yaklaşık 10 bin kişiye sucuk ekmek dağıtıldığı Sucuk Festivali’ni her yıl destekleyeceklerini vurgulayan Şahin Sucukları Genel Müdürü Mustafa Demirpalta, Türkiye’nin lezzetlerinin tanıtıldığı birçok festivale katıldıklarını vurguladı.
Üsküdar Belediyesi ile Tüm Kayserililer Yardımlaşma ve Kültür Derneği (TÜMKAYDER) tarafından Üsküdar Şemsipaşa Meydanı’nda Sucuk Festivali düzenlendi. İlk kez düzenlenen festivale; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Şahin Sucukları Genel Müdürü Mustafa Demirpalta, Kayserililer Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Fatih Doğan ve çok sayıda dernek üyesi ile vatandaş katıldı.
Bakan Taner Yıldız, Üsküdar’da düzenlenen festivalde mangal standının başına geçerek vatandaşlara sucuk ekmek ikram etti. Yıldız, “O kadar canlarımız gitti, o kadar şehitler verdik. Bundan sonra inşallah Türkiye bu şehitleri vermeyecek” dedi.
Festival öncesi öğle yemeğinde hemşehrileriyle bir araya gelen Bakan Yıldız yemek sonrası festival alanına geçti.
Festivalde Şahin Sucukları sponsorluğunda tonlarca sucuk ızgarada pişirilerek 10 bin vatandaşa ikram edildi. Yöresel sanatçıların da sahne aldığı şenlikte vatandaşlar hem sucuk lezzetini tattı hem de gönüllerince eğlendi. Bakan Yıldız, festivalde kurulan mangal standının başına geçerek basın mensuplarına ve hemşehrilerine sucuk ekmek ikramı yaptı.
Şahin Sucukları sponsorluğunda gerçekleşen festivalde konuşan Şahin Sucukları Genel Müdürü Demirpalta, "Bu festivaller memleketlerin tanıtılması, ürünlerin tanıtılması ve insanların kaynaşması bakımından oldukça faydalı etkinliklerdir. Kayseri derneklerinin taleplerini değerlendirerek yeni festivallerde Şahin Sucukları olarak yer alacağız. AB uyum yasaları kapsamınca gıda sektöründe olumlu gelişmeler yaşandı. AB yasalarına uyum amacıyla çıkartılan yasa gıda sektörünün motivasyonunu olumlu yönde etkiledi. Merdiven altı firmalar sektörden çekilmek zorunda kaldı. Bizim talebimiz Gıda ve Tarım Bakanlığı’nın bu yasaların arkasında durarak, üretim yerlerinde denetimlerini arttırmasıdır."
Program sonrası Başkan Türkmen tarafından Bakan Yıldız’a bir tablo hediye edildi.