Hatay’ın Dörtyol ilçesinde mahalle sakinleri ulaşım güçlüğü çektiklerini belirterek, kapatılan hemzemin geçidin yeniden açılmasını istiyor.
Özerli Mahallesi Öğme-İş semti sakinleri yağmur altında hemzemin geçidi üzerinde toplanarak, “Mahallemizin tek güvenli geçiş noktası burası. Alınan kararın iptal edilerek hemzemin geçidin kontrollü hale getirilerek açılmasını istiyoruz" diyerek tepki gösterdiler.
81 yaşındaki Musa Yıldırım 54 yıldır bu mahallede ikamet ettiğini belirterek, "Mahalle sakinleri olarak ulaşımımızı buradan sağlamaktayız. Yolumuzun kapatılmasıyla mahalleli olarak mağdur durumdayız çocuklarımız okula gidemiyor. Diğer taraftan deniz sahil yolunda dalgalar yolu kapatıyor semt sakinleri olarak ortada kalmaktayız. Sayın devlet büyüklerimizin sesimizi duyarak kapatılan yolumuzu açmalarını istiyoruz" dedi.
Hemzemin geçit, Devlet Demir Yolları (TCDD) 6. Bölge Müdürlüğünce “Hemzemin geçidin her iki yönden yeterli görüş mesafesi bulunmadığı raporu gerekçesiyle valilik oluru ile araç ve yaya geçişine kapatılmıştı.