Medipol Başakşehir’den Roma’ya transfer olan Cengiz Ünder, “Roma, kendi takımında düşündüğü için karar vermem zor olmadı. Roma, İtalya’nın en büyük takımlarından biri. En iyi şekilde çalışacağım. Kendime güveniyorum. Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğim” dedi.

Medipol Başakşehir, İtalya’nın Roma ekibine transfer olan genç oyuncusu Cengiz Ünder için İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda Başkan Göksel Gümüşdağ ve oyuncunun ailesinin de katılımıyla veda töreni düzenledi.

Gümüşdağ: “Gelecek satıştan da yüzde 20 alacağız”

Attıkları doğru adımların karşılığını aldıklarını ifade eden Gümüşdağ, “3 yıldır Avrupa kupalarına giden, 2 yıl UEFA Avrupa Ligi’ne katılan ve bu yıl da UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden bir kulüp olduk. Basakşehir için zor diye bir şey yoktur. Sadece imkansız biraz zaman alır. Kulüp her gecen gün daha da iyi bir noktaya gelecek. Seyircisi yok dedikleri takımımız bu sezon 4 bin 500 kombine sattı. Bu başarı ile 4 - 5 sene içinde tribünlerin tamamını doldurabiliriz. Şirket adabıyla yönettiğimiz bu kulüpte Cengiz’i 1 yıl evvel 600 bin Euro karşılığında Altınordu’dan aldık. 19 yaşındaki kardeşimizi maddi açıdan bir rekor karşılığında sattık. Türk futbol tarihinde yerli oyuncuyu Avrupa’ya satışında rekor şu an bizim kulübümüzdedir. Bizim net rakamımız 15 milyon Euro’dur. Gelecek satıştan da yüzde 20 alacağız. Cengiz, çok daha önemli transferlere de imza atacaktır. 25 kat fazlasıyla satmış oluyoruz” şeklinde konuştu.

“Roma ise direkt oynatacağını söyledi”

Manchester City ve Roma’dan teklif geldiğini hatırlatan Başkan Gümüşdağ, “Manchester City, Almanya’ya kiraya verecekti. Roma ise direkt oynatacağını söyledi. Ondan bu kadar hızlı şekilde ayrılacağımızı düşünmüyorduk. Ama tarih hızlı yazılıyor. Dualarımız hep onunla” diye konuştu.

Cengiz: “Gurur verici bir şey”

Üzerinde emeğe olan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Cengiz, “Öncelikle başkanıma, Abdullah hocaya ve Fatih Terim hocama teşekkür ederim. Benim için her şey yeni başladı. Gurur verici bir şey. 1 sene önce geldim, şimdi Roma’ya gidiyorum. Çok çalışarak, orada da 11’de forma giymek istiyorum” dedi.

“Oynayabileceğim için Roma’yı seçtim”

Neden Roma’yı seçtiğini açıklayan genç futbolcu, “Roma, daha çok genç oyunculara katkı veriyordu. City’de kiralık olarak oynayacaktım. Roma, kendi takımında düşündüğü için karar vermem zor olmadı. Roma, İtalya’nın en büyük takımlarından biri. En iyi şekilde çalışacağım. Kendime güveniyorum. Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğim” değerlendirmesinde bulundu.

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da tebrik etti”

Cengiz, daha önce Roma’da forma giyen Fenerbahçeli futbolcu Salih Uçan ile transferden sonra görüştükleri belirtti. Genç futbolcu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini aradığını ve transferden dolayı kendini tebrik ettiğini belirterek, “Beni çok mutlu etti. Ülke olarak her zaman arkandayız dedi” ifadelerini kullandı.

Basın toplantısının sonunda 20 yaşına giren Cengiz’in doğum günü kutlandı. Başkan Gümüşdağ, genç oyuncuya nazar boncuğu hediye etti.