İki yıldır ilçedeki üniversite öğrencilerinin elektrik, su ve doğalgaz faturalarını ödeyen Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, 22 Haziran'dan sonrada dar gelirli oldukları tespit edilen ailelerin elektik faturalarını ödeyerek, sosyal belediyecilik anlayışında ilklere bir imza daha atacak.

MAZARET ÜRETMEDİK

Kanal S TV ekranlarında Ana Haber'e konuk olan Başkan Sandıkçı, Genel Yayın Yönetmeni Barış İpek'in sorularını yanıtladı.  İlçede yürütülen çalışmalar ve planlanan projelerle ilgili açıklama yapan Başkan Sandıkçı, ilçenin geleceği için 7/24 çalıştıklarını ve bir önceki yönetimden gelen borçlarla ilgili mazeret üretmeden hizmeti sürdürdüklerini belirten Sandıkçı, " 3 yıl boyunca mazeret üretmedik. Belki tamamına hakim değildik ama olayda kısmen de olsa bilgimiz dahilindeydi. Kendi isteğimizle talip olduğumuz bir süreci yaşadık.  'Nasıl altından kalkarız' mücadelesinin içine girdik ekip arkadaşlarımızla birlikte kolları sıvadık. Bugün Canik, kısa orta ve uzun vadeli yaptığımız planların çok ötesinde. İnşallah önümüzdeki iki yılda da katlanarak devam edecek" dedi. 

10 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM

Teknolojinin geliştiğini ve çağa uydurmak gerektiğinin altını çizen ve bu anlamda 'Model Roket Eğitimi' projesini önemsediğini kaydeden Başkan Sandıkçı, "Dijital çağa doğru evriliyoruz. Bundan geri kaçamayız, hazır olmak durumundayız. İçini doldurursanız, hakim olursunuz. Dolduramadığınız şey size ait değildir ve sizi hapseder. O anlamda eğitim çok önemli. Bu konuda iddialıyız. Samsun'da Canik, bu alanda en popüler ilçemiz olacak. Canik, bilim ve dijital üssü olacak. Selçuk Bayraktar'ın 2018'de başlattığı TEKNOFEST ile gençleri önüne farklı bir ufuk açıldı. 2018'de bunu görünce şampiyon olan ekibi Canik'e davet ettik. Bu gençleri tebrik edip, yüzde 100 destek verdiğimizi söyledik. Onlardan da şampiyon oldukları teknolojiyi gidip Canik'teki okullarda anlatmalarını istedik. Seve seve kabul ettiler. 2019'un eylül ayında Tanyeli ekibiyle protokolünü imzaladık. 10 bin öğrenciye bu eğitimi vereceğiz. Teknoloji ile gençleri bir araya getirelim istedik. Bir kişiyi kazanmanın, bir kişiyi kurtarmanın bir işi yükseltmenin derdindeyim"
diye konuştu.

BİLİM ATÖLYESİ

Sandıkçı, ilk etapta 800 öğrencinin eğitim aldığını ve mart ayında da öğrencilerin yaptığı roketleri fırlattıklarını belirterek," Yaklaşık 15 milyon değerinde tamamen Canik Belediyesi'nin yatırımı olan bilim atölyesi bir bilim üssü yaptıklarını çocuklarında da uzmanlarından eğitim alacağını söyledi.

VATANDAŞ İLE BELEDİYE BÜTÜNLEŞTİ

Canik Belediyesi'nin sosyal anlamda vatandaşla buluştuğunu anlatan Sandıkçı, "İlk geldiğimizde yaptığımız zihinsel bir devrimdi. Ulaşılamaz kurum, başkan imajını değiştirmeye çalıştık. Sadece Canik özelinde değil aslında. Vatandaşta böyle bir kavram vardı.  Bugün hiçbir vatandaşımız, 'Başkana ulaşamadım' diyemez. 'Gittim yerinde yoktu görüşemedim' farklı bir şey. Herkeste telefonumuz var 7 gün 24 saat de açıktır. Vatandaş bu aidiyeti görünce de mahalleyi sahipleniyor. Sorunlar iletilince de anında karşılık buluyor. Böylece vatandaşa belediye arasında bir bütünleşme ve güven oluştu. Yani vatandaş kendisine güvenen bir belediye başkanı olduğunu biliyor" ifadelerini kullandı.

BELEDİYE FATURALARI ÖDÜYOR

'Çat Kapı' projesiyle vatandaşların yanında olduklarını öğrencilere sınav ücreti verdiklerini ve onların elektrik, su ve doğalgaz faturalarının ödediklerini belirten Başkan Sandıkçı, "Öğrencilerin hangi sınava gireceklerle  sınav ücretlerini yüzde 100 biz ödüyoruz. Canik'te üniversite öğrencilerinin de elektrik, su ve doğalgaz faturalarını da iki yıldır biz ödüyoruz. Öğrenci yarının geleceğidir. Onların daha iyi yetişmesi için bunları sunmak durumundayız. Yerel yönetimlerin görevleri arasındadır. Üreticilere de desteğimiz var. Çiftçilere yüzde 100 gübre desteği verdik. Bu yıl da vereceğiz. İhtiyaç sahiplerinin de yanındayız.  Dünyada ciddi bir kriz var ve elektrik faturalarında bir artış söz konusu. Biz de 'ne yapabiliriz' diye düşündük ve ihtiyaç sahiplerine  elektrik desteği verelim dedik. Gelire göre hanede yaşayan insan sayısını çarpımının altında asgari ücretli de dahil vatandaşlarımızın   yaklaşık yüzde 50 oranında yani yarısını biz karşılıyoruz. Mart ayında ilan ettik. Son başvuru tarihi 22 Haziran'dır. Bu tarihten sonra da ödemeye başlayacağız. Yaklaşık 10 bin haneye destek hedefimiz var.   Belediye Başkanlığı herkesin yapabileceği bir iş değil. İyi niyet ve samimiyet önemli. Biz hizmet için geldik. Gece gündüz çalışıyoruz.  Her şeyi samimi olarak yapıyoruz" dedi.

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.