KASTAMONU (AA) - Hanönü ilçesinin Yenice köyündeki eski ilkokul binası, köylüler tarafından kendi imkanlarıyla onarıldıktan sonra köy konağı olarak kullanılmaya başlandı.

Yenice Köyü Muhtarı Kazım Zorbozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyün yaşlılarından duyduklarına göre ilkokulun 1927 yılında yapıldığı, ilk mezunlarını 1930 yılında verdiğini söyledi.

Eğitim öğretimde taşımalı sisteme geçilmesiyle kapatılan ilkokul binasının kaderine terk edildiğini dile getiren Zorbozan, bunun üzerine köylüler ve dernek yöneticileri ile bir araya gelerek okulu onardıklarını, ardından köy konağı olarak kullanılmaya başladıklarını kaydetti.

Köyde yaşayan emekli öğretmen Muhittin Göksoy ise köy ilkokulunun bölgenin tek okulu olduğunu belirterek, bir dönem Sarıalan, Halkabük, Demircimüezzin, Ardıç köylerinden öğrencilerin burada eğitim gördüğünü kaydetti.

Taşımalı sisteme geçildikten sonra kapatılan ilkokulun harabeye döndüğünü anlatan Göksoy, onarılan binanın şimdi köy konağı olarak hizmete sunulduğunu ifade etti.