Şırnak’ın Cizre İlçe Gençlik Merkezi ebru, hat, tezhip, geleneksel el sanatlarında desen, minyatür ve çini kursunu başarı ile tamamlayan 90 kursiyere sertifikaları törenle verildi.
Törene Kaymakam Ahmet Adanur, İlçe Müftüsü Selahattin Yılmaz, Cizre Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Mahsum Erol, Başhekim Mehmet Erzen, Özel İdare Müdürü Ahmet Ebem, AK Parti İlçe Başkanı Bedirhan Şık, kurum idareci ve çalışanları katıldı. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın sponsorluğu ve Cizre Kaymakamlığı’nın organizasyonu ile 2014 yılı Mayıs ayında açılan ebru, hat, tezhip, geleneksel el sanatlarında desen, minyatür ve çini branşlarındaki kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.
Törende kısa bir konuşma yapan Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur, gerçekleştirilen bu organizasyonun Cizre için çok önemli olduğunu söyledi. Kaymakam Adanur, "Burada daha önce yapılmamış ve denenmemiş projeler sergilenmektedir. Bu proje başlangıç itibari ile bir yılını doldurdu. Yapılan görüşmeler neticesinde projemizin süresi bir yıl daha uzatıldı. Önümüzdeki yıl devam edecek olan projede hedefimizi hem katılımcı sayısı açısından hem de sergilenen ürünlerin sayısı açısından daha da artırmamız lazım ki amacımıza ulaşalım. Dolayısıyla amacımız buraya daha fazla kursiyerin gelmesini sağlamak ve ilgi alanlarında var olan yeteneklerini ortaya çıkarmaktır" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere katılım sertifikaları Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur ve diğer katılımcılar tarafından törenle verildi.
Sertifika töreni toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.