Batman’da her yıl düzenlenen Şeyh Halid’i anma etkinlikleri bu yıl da yurdun dört bir yanından gelen vatandaşlar tarafından kutlanmaya başlandı.
Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze köyünde her yıl Mayıs ayının son haftasında kutlanan anma etkinlikleri bu gün başladı. Günler öncesinden yapılan hazırlıklar kapsamında İstanbul, Ankara, Bursa gibi Türkiye’nin değişik illerinden gelen çok sayıda Şeyh Halid sevenleri Örmegöze köyünde kurulan yüzlerce çadıra yerleştirildi. Anma etkinliklerinin aş dökme adı altında yaklaşık 52 yıldır devam ettiğini belirten Şeyh Selman Bağdu, dede ve atalarından yadigar kalan aş dökme ve anma etkinliklerinin birinci gününe ulaşmanın sevincini yaşadıkların söyledi. İki gün boyunca misafirleri ile beraber olacaklarını ifade eden Bağdu; "Dışarıdan gelen bütün misafirlerimize ikram ve karşılamada bulunduk. Yarın ilahi yarışmamız olacak. Öğle saatlerinde de mevlit yemeğini de verdikten sonra ikindi namazına doğru misafirlerimizi yolcu edeceğiz. Bu etkinliğe yaklaşık 70 ilden gelen misafirler var" dedi.
İki gün sürecek olan aş dökme ve anma etkinliğine katılanlar şeyhin bulunduğu çadırın etrafında toplanarak samimiyetlerini bildirmek için ilahi okudu. Etkinliğe AK Parti Batman milletvekili adayı Züveyr Özdemir de katıldı.